UFC

Jorge Masvidal i 'Wonderboy' Thompson zainteresirani su odraditi revanš

Masvidal vs. Thompson
 screenshot/YouTube
UFC bi uskoro mogao organizirati revanš borbe Stephena 'Wonderboya' Thompsona i Jorgea Masvidala

Stephen "Wonderboy" Thompson još uvijek čeka svoju prvu borbu u 2020. godini. Jedan od najboljih svjetskih velteraša u studenom prošle godine se vratio pobjedama, savladavši Vicentea Luquea, čime je prekinuo niz od dva poraza koje su mu nanijeli Darren Till i Anthony Pettis. Trenutno je u fazi čekanja ugovaranja iduće borbe, no UFC se ne javlja i njegovo strpljenje sve je manje. Ponajviše zbog toga što neke opcije konstantno postoje.

S druge strane, otvorila se mogućnost jednog zanimljivog revanša. Naime, još prije nego je odradio borbu protiv Kamarua Usmana, Jorge Masvidal spominjao je kako bi se volio još jednom okušati protiv Thompsona, koji je u tom trenutku bio posljednji čovjek koji ga je savladao. Dogodilo se to na UFC 217 priredbi u studenom 2017. godine, a Thompson je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tehnički vrlo zanimljive stand up borbe. Da postoji šansa za tako nešto, rekao je i sam Wonderboy u jednom od svojih posljednjih medijskih istupa.

"Nadam se da bi se nešto moglo uskoro dogovoriti. Kolovoz ili rujan bi bilo sjajno. No, protiv koga ću se boriti? Posljednju borbu odradio sam protiv 12. borca na ljestvici, Vicentea Luquea. Moj fokus je uvijek prema tituli i želim napredovati. Colby Covington, Leon Edwards, čak i Masvidal, svejedno mi je. Iako nema titulu, volio bih se još jednom okušati protiv Masvidala jer bi mi svakako pomoglo pri napretku u rankingu. Bilo tko od navedenih bio bi sjajan izbor za protivnika", rekao je Thompson u razgovoru za Line Movement, da bi onda dodao kako smatra da bi borba protiv Masvidala bila teža nego prvi put:

"Sto posto sam uvjeren kako bi to danas bila jedna sasvim druga zvijer. Njegovo samopouzdanje sad je ogromno. Ne mislim da se promijenio u borilačkom smislu niti da trenira drugačije. Samo mu je um potpuno drugačije posložen."

Thompson se dva puta borio za titulu protiv Tyrona Woodleya i oba je puta bio blizu osvajanja iste. Prvi put borba je bila neodlučena, dok je drugi put imao pobjedu "u džepu" sve dok ga Woodley pola minuta prije kraja nije udarcem poslao na pod te je time ukrao rundu, a na kraju i pobjedu.

Na službenom poretku kategorije, odnosno na ljestvici izazivača, Masvidal trenutno drži četvrto mjesto, dok je Thompson dvije pozicije ispod njega.

Linker
26. travanj 2024 11:07