UFC

Jorge Masvidal nije blizak opciji da Alex Pereira pređe u tešku kategoriju: ‘Oni će ga srušiti, a onda će se odmarati‘

Alex Pereira

 WILLIAM VOLCOV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Autor najbržeg nokauta u povijesti UFC-a smatra da bi Brazilac trebao ostati u poluteškoj kategoriji, iako će poštovati njegovu konačnu odluku

Dok je Alex Pereira trenutno u nevjerojatnoj formi u kategoriji do 93 kilograma, UFC legenda sumnja ima li on što je potrebno da osvoji tron u teškoj kategoriji.

U svojoj izvanrednoj karijeri, "Poatan" je osvojio šampionske pojaseve u kickboxingu i mješovitim borilačkim vještinama, koristeći svoju izvanrednu snagu da nokautira neke od najboljih boraca na svijetu svojim razornim lijevim krošeom. Na UFC-u 303, Alex Pereira je potvrdio svoje mjesto u najvišim ešalonima pound-for-pound ljestvica s "gromoglasnom pobjedom" nokautom nad Jirijem Prochazkom.

Ovaj spektakularni head kick brzo je postao viralan, a MMA entuzijasti širom svijeta su zatražili da opasni Brazilac prijeđe u najtežu kategoriju promocije. Oba nositelja naslova, Jon Jones i privremeni prvak Tom Aspinall, pozdravili su ideju da bivši Glory prvak dobije priliku dokazati se u trećoj težinskoj kategoriji.

Međutim, dva borca koja trenutno drže vrh divizije predstavljaju monumentalne izazove, za koje Jorge Masvidal vjeruje da bi cijenjeni udarač teško mogao savladati. Tijekom jedne epizode Full Send Podcasta, "Gamebred" smatra da je potencijalno osvajanje teškaškog pojasa povijesno ogroman uspjeh, on bi radije da 36-godišnjak nastavi stvarati valove uspjeha u svojoj trenutnoj diviziji. Objavio je: "Ne želim ga vidjeti kako prelazi u tešku kategoriju. Zaista mi se sviđa mjesto na kojem se trenutno nalazi. Pobijedio je mnoge od najboljih boraca u kategoriji do 93 kilograma, ali ne tako davno bio je u kategoriji do 84 kilograma."

"Neka radi svoje i učvrsti se u kategoriji do 93 kilograma prije nego što ga prebace u tešku kategoriju s neprijatnim mečevima, s borcima koji se neće boriti s njim u stojci ni sekunde. Oni će ga samo pokušati srušiti odmah, pritisnuti ga i odmoriti se na njemu."

"Ja osobno želim da ostane u kategoriji do 93 kilograma, ali još uvijek ima dobrih mečeva. Što god odluči, ja ću ga pratiti."

Linker
02. listopad 2024 18:10