UFC

Jorge Masvidal o napadu na Colbyja: ‘Nisam kriv i neću nikome dopustiti da mi vrijeđa obitelj‘

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Popularni UFC-ov borac suočen je s tri optužnice za napad na Colbyja Covingtona

Krajem trećeg mjeseca, otprilike tri tjedna nakon međusobnog obračuna unutar UFC-ova kaveza, Jorge Masvidal napao je Colbyja Covingtona na ulicama Miamija, a pritom mu je nanio tjelesne ozljede.

Covington je navodno primio dva udarca šakom u lice te je ostao bez zuba. Prema navodima ''Chaosa'', oštećen mu je i ručni Rolexov sat, a šteta se procjenjuje na oko 14 tisuća dolara.

Masvidal je ubrzo nakon toga priveden i trenutno prolazi kroz sudski proces zbog djela koje je počinio. Potencijalno mu prijeti i zatvorska kazna, ali teško je očekivati da će tako drastično biti kažnjen.

Iako je svima jasno kako se napad dogodio, Jorge Masvidal ne smatra se krivim, a u razgovoru za ESPN Deportes otkrio je zašto se drži tog stava.

''Ja dolazim iz nešto drukčijeg mjesta od većine ljudi. Neću nikome dopustiti da omalovažava i vrijeđa moju obitelj. Ne mogu previše pričati o ovome jer sam suočen s tri optužnice. Jedino što mogu reći jeste da nisam kriv.''

Podsjećamo, ''Gamebred'' i Colby Covington nekoć su bili cimeri i ponajbolji prijatelji. Zajedno su trenirali unutar American Top Teama i bili su nerazdvojni. Ipak, u jednom trenutku prijateljstvo je puklo, a rivalstvo je postajalo sve veće.

Colby je iznosio pregršt ''prljavog veša'' govoreći o Masvidalu, njegovoj bivšoj supruzi i njegovoj obitelji. Tipičan je to Colbyjev ''trash talk'' koji prelazi svaku granicu dobrog ukusa, a Masvidal očito nije osoba koja će to slušati bez da nešto poduzme.

Šteta je što više toga nije poduzeo unutar kaveza, jer tamo se Covington pokazao osjetno boljim borcem. Što se napada na ulici tiče, nasilje nikada ne bi trebalo biti rješenje i Masvidal se ne može time pravdati. Međutim, najveći krivac vjerojatno leži u UFC-u i njihovoj politici koja ne samo da dopušta borcima uvrede kakve Covington iznosi na račun drugih, nego ih zapravo i potiče.

Ako je Masvidal uistinu počinio ono za što ga se optužuje, krivnju svakako treba snositi, ali korijeni cijelog konflikta postavljeni su od strane UFC-a.

Linker
25. travanj 2024 02:45