UFC

Jorge Masvidal zabrinut za Nicka Diaza: ‘Ne razumijem zašto se on još bori‘

Jorge Masvidal

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
‘‘Gamebred‘‘ smatra kako je Nick izgledao poprilično loše protiv Robbieja Lawlera

Povratak Nicka Diaza krajem devetog mjeseca ove godine uzbudio je brojne MMA fanove. Više od šest godina čekali smo Diazov nastup unutar kaveza, a borbom i porazom protiv Robbieja Lawlera, nastala su podijeljena mišljenja fanova. Dok neki smatraju kako je Diaz dobro izgledao s obzirom na pauzu, veći je broj onih koji smatraju kako je Nick daleko od svojih najboljih dana i možda više ne bi trebao nastupati. Jedan od onih koji se slažom s ovom drugom grupom jeste i Jorge Masvidal.

‘‘To nije bio Nick Diaz na kojeg sam navikao. Borio sam se zajedno s Nickom u Strikeforceu i stoga poznam poprilično drukčijeg Nicka Diaza. Ne želim ga gledati teško ozlijeđenog.‘‘, započeo je ‘‘Gamebred‘‘ sa svojim osvrtom gostujući u MMA Houru.

Jorge Masvidal ne taji da je fan Nicka Diaza iz najboljih dana te se nada da i dalje možemo vidjeti nešto od takvih izdanja.

‘‘Volio bih da se on vrati u najbolju formu i raz**be neke ljude, ali ne znam koliko je to realno nakon što sam pogledao njegov posljednji nastup. Ako se bude opet vraćao u kavez, želim ga vidjeti što bliže moguće onoj staroj, boljoj verziji.‘‘, dodao je Jorge.

Mnogi se pitaju što je s Diazovim mentalnim zdravljem. Robbie Lawler nakon borbe poručio je Nicku da mu želi pomoći ako ima nekakvih problema, a i sami motivi Nicka Diaza za povratkom u sport nakon tolike pauze, nameću mnoga pitanja. Jorge Masvidal pribojava se da se Nick vratio isključivo zbog novca, odnosno zbog potrebe za novcem, iako mu je 38 godina i blizu je kraju karijere.

‘‘Ne razumijem kroz što on prolazi i zašto sejoš bori. Što se mene tiče, već sam pričao ovo u dvorani. Kad dođu mlađe generacije i ja se više ne budem mogao nositi s njima, a pritom ne mislim na da se mogu nositi s njima jedan dan u tjednu, nego svakog dana. Tada ću znati da je vrijeme da završim s ovim. Hvala Bogu, što se financija tiče, neću imat potrebu boriti se nakon toga. Ne vidim se u situaciji gdje se vraćam zbog novca. Mogu se vratiti samo zato što volim borbu, to mi je u DNK.‘‘, zaključio je Masvidal.

Inače, Jorge se 11. prosinca trebao boriti Leona Edwardsa, no meč je otkazao zbog ozljede. Nick Diaz jedan je od brojnih boraca (Burns, Chimaev...) koji su se ponudili uskočiti u meč protiv Britanca, no čini se kako je ‘‘Rocky‘‘ odlučio čekati borbu za pojas. Realnost je da Nick Diaz trenutno niti ne zaslužuje borbu protiv trećerangiranog izazivača UFC-ove velter kategorije, no Nick je vjerojatno htio osvetiti svog brata kojeg je Leon Edwards porazio u šestom mjesecu ove godine.

Linker
25. travanj 2024 03:22