UFC

Jorge Masvidal želi da ga UFC isplati na nešto drukčiji način nakon njegovog sljedećeg meča

Jorge Masvidal

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Gamebred‘‘ je pobornik raznoraznih alternativnih oblika plaćanja

Tijekom 2019. godine, Jorge Masvidal isplivao je kao jedna od najvećih zvijezda u UFC-u. ''Gamebred'' je svoju najuspješniju godinu u karijeri otvorio nokautiravši Darrena Tilla u Londonu, a zatim je uslijedila pobjeda koja ga je vinula u nebesa.

Masvidal je na UFC 239 priredbi ''letećim koljenom'' nokautirao Bena Askrena nakon samo pet sekundi borbe i time se upisao u UFC-ove povijesne knjige. Bio je to najbrži nokaut u povijesti promocije, a Masvidalova popularnost strmoglavo je skočila.

Uslijedio je meč za ''BMF (Baddest Motherfucker)'' pojas protiv Natea Diaza, a Jorge je sjajnu 2019. godinu okrunio tako što je i Diaza pobijedio prekidom (tehnički nokaut).

Sve to, dovelo ga je do dva meča za titulu, ali u oba navrata porazio ga je Kamaru Usman. Uslijedio je meč protiv Colbyja Covingtona, no bio je to treći uzastopni poraz za ''Gamebreda''.

Masvidalov zvjezdani status time je nekako ipak okopnio, a ne ide mu u prilog niti činjenica da je napao Colbyja Covingtona na ulicama Miamija te ga čeka sudski proces i kazna za taj čin.

Ipak, dojam je kako je Jorge jako dobro koristio svoj status i vjerojatno se jako dobro naplatio kroz taj period gdje je bio jedno od zaštitnih lica promocije. Pokrenuo je Masvidal i svoju promociju naziva Gamebred Fighting Championship, a borci u njegovoj promociji bivaju djelomično isplaćivani i u kriptovalutama, točnije u Bitcoinu.

Masvidal nerijetko ističe kako je veliki ljubitelj novca i raznih investicija, a sada je na Twitteru dao zanimljiv prijedlog UFC-u.

''Želim da me za idući meč isplatite u gorivu'', napisao je ''Gamebred''.

Masvidal se time osvrnuo na jednu od glavnih tema u posljednje vrijeme. Cijena goriva uistinu ''divljaju'' kroz posljednjih nekoliko mjeseci. Tako je cijena jednog galona goriva na Floridi gdje Masvidal živi, 4.54 američkih dolara. Prije samo godinu dana, cijena galona na Floridi iznosila je 2.88 dolara.

Naravno da UFC neće pristati na ovaj prijedlog, ali Masvidal očito prati što se događa na tržištu i konstantno je u potrazi za novim oblicima investiranja i zarađivanja.

Linker
19. travanj 2024 08:36