UFC

Gegard Mousasi kritizira UFC zbog ugovora s Reebokom: ‘To je bila čista krađa‘

Gegard Mousasi

 NIKLAS HALLE‘N/AFP/Profimedia
Ponajbolji Bellatorov borac osvrnuo se na razloge zbog kojih je napustio UFC

Hrpa kritika bila je upućena u smjeru UFC-a tijekom 2014. godine kada su započeli svoje partnerstvo s Reebokom. Radilo se o ekskluzivnom sponzorskom ugovoru gdje su borci na UFC-ovim priredbama morali nositi isključivo Reebokovu opremu.

Mnogi borci koji su kasnije napustili promociju, isticali su kako je suradnja UFC-a i Reeboka bila jedan od glavnih razloga za napuštanje promocije.

Gegard Mousasi jedan je od najglasnijih po tom pitanju. Još 2017. godine, ovaj sjajni MMA borac javno je kritizirao UFC-ov ugovor s Reebokom.

''Budimo iskreni, Reebok je ovdje samo da bi se kompanija što bolje prodala. Nikada nije bio tu da pomogne borcima. Htjeli su prodati kompaniju za četiri milijarde dolara i zato su doveli Reebok. Sve to, bilo je užasno za borce. Nitko se ne smije žaliti jer će biti otpušten. Reebok je sranje i svi to znaju. Oni čak ne mogu proizvesti niti dobre majice i kratke hlačice. 99 posto boraca nesretno je s Reebokom. Čak niti UFC nije zadovoljan Reebokom.'', govorio je tada Mousasi.

Spomenute 2017. godine Mousasi je i napustio UFC. Iako je bio u nizu od pet pobjeda i na glasu kao ponajbolji borac svijeta kad je u pitanju srednja kategorija, Gegard je jednostavno odlučio preći u Bellator. Navodno je dobio puno bolju ponudu od strane Bellatora, a za razliku od UFC-a, Bellator nudi i puno veću slobodu po pitanju sponzorskih ugovora koje borci potpisuju.

U razgovoru s Robinom Blackom, Mousasi se ponovno osvrnuo na tu temu. Još uvijek je Mousasi oštar po tom pitanju i nikako se ne može pomiriti s poslom koji je UFC tada sklopio.

''Sav novac išao je UFC-u. Borci koji su mogli zaraditi 200 tisuća dolara po borbi (od sponzora), zarađivali su 10 tisuća od Reeboka. To je čista krađa. Oduzeli su nam sponzorske ugovore i doveli su Reebok. Ja sam dobivao šest tisuća dolara po borbi od Reeboka. Mogli su odraditi bolji posao, ne moraju biti tako pohlepni.'', kritizirao je Mousasi, ali zatim se ipak i zahvalio UFC-u na nekim stvarima.

''Zahvalan sam UFC-u, iskreno. Nakon Strikeforcea, oni su kupili Strikeforce zapravo, a ja sam došao u UFC. Dali su mi priliku i ne želim ih ocrniti. I dalje sam zahvalan. Razumijem da im je profit na prvom mjestu. Ali smatram kako je dobar tretman prema zaposlenicima bitniji od profita. Međutim, ja bih možda bankrotirao s takvim razmišljanjem.'', dodao je Gegard.

Mousasi djeluje zadovoljno u Bellatoru gdje je trenutno prvak njihove srednje kategorije. U posljednja dva nastupa uspješno je branio titulu i jedna je od najvećih zvijezda te promocije.

Što se UFC-a tiče, oni su s Reebokom raskrstili prošle godine. Venum je od četvrtog mjeseca preuzeo Reebokovo mjesto, ali situacija se nije značajno promijenila za borce. Njihova prava i dalje su limitirana, samo ne Reebokom, nego Venumom.

Linker
24. travanj 2024 19:17