UFC

Još jedan meč dodan na UFC 300: Dvojica bivših prvaka ukrstit će rukavice ovog proljeća

Cody Garbrandt i Deiveson Figueiredo

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia, Sean M. Haffey/Getty Images/Profimedia
Iako i dalje vlada nezadovoljstvo UFC 300 priredbom, ovom meču se veselimo i nadamo da će obojica isporučiti ono što se od njih uvijek i očekuje

Jučer smo saznali kako će Weili Zhang svoj pojas braniti na UFC 300 priredbi protiv Xiaonan Yan, a organizacija je danas već objavila još jedan meč. Već je dosta fanova otpisalo UFC 300 zbog nedostatka velikih i zvučnih imena, tako da je UFC pokušao tome doskočiti uparivanjem dvojice nekadašnjih prvaka.

Radi se o Deivesonu Figueiredu i Codyju Garbrandtu, a četvrti mjesec i UFC 300 su datum i lokacija njihovog meča. Nakon što je s Brandonom Morenom odradio prvu kvadrilogiju u povijesti UFC-a, Figueiredo se odlučio otići u bantam kategoriju i tamo pokušati još nešto napraviti.

Krajem 2023. Figueiredo je dokazao kako mu bantam ipak leži te je svladao Roba Fonta odlukom sudaca nakon tri runde, a s obzirom da se i mučio sa skidanjem kilograma za muha kategoriju, bantam je vjerojatno puni pogodak s njegove strane.

Što se tiče Codyja Garbrandta, početkom prošle godine se vratio nakon poduže pauze te je tom prilikom pobijedio Trevina Jonesa odlukom sudaca, a onda je nedavno na UFC 296 priredbi nokautirao Briana Kellehera u prvoj rundi i podsjetio na svoje nekadašnje najbolje izvedbe.

Imao je Garbrandt i velikih životnih nedaća tokom perioda neaktivnosti, no izgleda da je ponovno pronašao snagu da se vrati u kavez. Figueiredo će mu biti ultimativni izazov, a i on će Figueiredu biti isto to.

Iako i dalje vlada nezadovoljstvo UFC 300 priredbom, ovom meču se veselimo i nadamo da će obojica isporučiti ono što se od njih uvijek i očekuje – atraktivan nastup i možebitnu završnicu.

Linker
28. travanj 2024 16:47