UFC

Još jedan UFC-ov svjetski prvak pristigao u American Top Team

Petr Yan i trener
 Instagram
Nositelj UFC-ovog pojasa bantam kategorije za obranu istog pripremat će se u elitnoj dvorani

UFC 259 priredba, koja se održava 6. ožujka, dobila je ovog tjedna i treću borbu za UFC titulu na svoj program. Riječ je o borbi u kojoj će Petr Yan braniti titulu bantam kategorije protiv Aljamaina Sterlinga te će za ruskog borca to ujedno biti prva obrana pojasa koji je u ljeto prošle godine osvojio savladavši Josea Alda.

Da bi se što bolje pripremio za težak ispit koji je ispred njega te da bi se isto tako što bolje pripremio za nastup u SAD-u, gdje će se gotovo sigurno priredba održati, Yan je odlučio napustiti Rusiju i pripreme odraditi u jednom od najvećih timova na svijetu. On i njegov glavni trener stigli su na Floridu te će iduća dva mjeseca provesti u dvorani American Top Teama.

Yanov protivnik Aljamain Sterling inače je član još jednog glasovitog, ali ljudstvom puno manjeg tima. On je dugogodišnji dio Serra-Longo ekipe bazirane u New Yorku. Timovi se jako dobro poznaju te su isto tako dobro upućeni u način rada suprotstavljenih trenera, tako da će Yan sigurno dobiti nove spoznaje oko borbe kojom će trebati potvrditi svoj status. On je još uvijek podosta osporavan prvak, budući da putem do titule nije savladao niti jednog Top 5 rangiranog borca. Jednostavno mu se raspored tako posložio, a onda i činjenica da je UFC napad na titulu odlučio darovati Aldu.

Što se tiče boraca nižih kategorija, ATT ipak nije tako bogat kvalitetom kao u onim "srednjima", no imat će Yan itekako dobrih partnera za raditi i surađivati.

Linker
23. travanj 2024 18:09