UFC

Još jednom otkazana borba Cutelabe i Ankalaeva, Moldavac ponovno pozitivan na COVID-19

Ankalaev vs. Cutelaba
 screenshot/YouTube
UFC borba Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe, koja se noćas trebala održati, još jednom je otkazana

Nakon što je ovaj izuzetno intrigantni revanš već uklonjen s priredbe koja se trebala održati prije dva tjedna, sad je došlo do još jednog otkazivanja i to ponovno zbog istog razloga. Naime, kao i prije točno 17 dana, COVID-19 test moldavskog poluteškaša ponovno je bio pozitivan i to nakon što je Cutelaba ovog tjedna odradio sve medijske aktivnosti.

Ovo je ukupno već treće otkazivanje ovog revanša. Osim ova spomenuta dva slučaja, borba je bila ugovorena i za UFC 249 priredbu, koja je prvobitno bila cijela otkazana, a za novi datum iste Ankalaev nije prvobitno uspio napustiti Rusiju pa se tamo nije niti našla. Ovaj revanš sad se već vrlo dugo čeka, ponajviše zbog svega što se dogodilo u prvoj borbi, održanoj posljednjeg dana veljače. Podsjećamo, tada su žestoke izmjene krenule od samog početka, a u jednom trenutku se Cutelaba zaljuljao na nogama i spustio ruke. Nedugo nakon toga, smatrajući da je Moldavac žestoko uzdrman, sudac Kevin MacDonald prekinuo je borbu. To se ipak nije dogodilo, nego se radilo o Cutelabinoj glumi, kojom je pokušavao zavarati protivnika. Sudac to nije dobro procijenio, ali njegovu odluku opravdala je komisija koja borbu nije odlučila poništiti.

Trenutno nije poznato kako su izgledala UFC-ova ovotjedna testiranja, odnosno je li se Cutelaba još jednom zarazio ili su dva tjedna jednostavno bili prekratko razdoblje te se borac virusa još uvijek nije uspio riješiti. Borci su jučer uspješno odradili vaganje i borba se s nestrpljenjem čekala. Kako od strane njih samih, tako i od publike, koja je već u prvoj borbi dobila veliku dozu uzbuđenja i ne sumnjaju da bi se u revanšu nastavilo na isti način.

Linker
19. travanj 2024 22:37