UFC

Još ne odustaje! Legendarni Tony Ferguson borit će se krajem godine protiv Paddyja Pimbletta!

Paddy Pimblett, Tony Ferguson

 Foto: MMA Weekly
Tony Ferguson trenutno je u gubitničkom nizu od šest poraza

UFC 296 jedan je od najatraktivnijih “cardova” ove godine, a dodatno će ga začiniti Tony “El Cucuy” Ferguson i Paddy “The Baddy” Pimblett u eventu koji predvode Leon Edwards i Colby Covington. UFC-ov predsjednik Dana White potvrdio je ovu borbu na društvenim mrežama kao i borbu između velteraša Stephena Thompsona i Shavkata Rakhmonova.

Paddy Pimblett je u svojem posljednjem okršaju odnio kontroverznu pobjedu protiv Jareda Gordona, a u toj je borbi ozlijedio gležanj te je morao i na operaciju, pa nije bilo očekivano da će se boriti ove godine. Pimblett (28) jedno je od najbrže rastućih imena u UFC-u, ali njegov neuvjerljiv performans protiv Gordona ostavio je mnoge u sumnji je li ‘‘The Baddy‘‘ uistinu toliko dobar. Nadolazeća borba s Fergusonom dolazi mu kao prilika da se iznova dokaže.

Bivši privremeni prvak lake kategorije zasigurno je Pimblettov najveći izazov do sada, unatoč tome što je trenutno u gubitničkom nizu od šest poraza. U svojem posljednjem okršaju Ferguson je pretrpio poraz polugom od Bobbyja Greena, a kasnije je za gubitak okrivio ubod u oko nakon kojega, kako tvrdi, nije mogao kvalitetno nastaviti borbu. Okršaj protiv Britanca vjerojatno je posljednja nada Fergusonu da se vrati na scenu.

Fanovi već neko vrijeme mole Fergusona da se umirovi, ali "El Cucuy“ se uporno ne da i krivi razne faktore za njegove poraze. Ako izgubi ovaj okršaj, mogao bi biti i posljednji za Fergusona, ali poznavajući njega, ništa nije konačno.

Linker
01. svibanj 2024 12:27