UFC

Još uvijek nije poznato hoće li se Volkov boriti u subotu, u London pristigla potencijalna zamjena

February 5, 2021, Las Vegas, Nevada, Las Vegas, NV, United States: Las Vegas, NV - February 4: Alexander Volkov interacts with media during the UFC Vegas 18 Press Conference at UFC Apex on February 5, 2021 in Las Vegas, Nevada, United States.,Image: 589138553, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia

 DIEGO RIBAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Ruski teškaš doputovao je u London, ali dozvola za nastup još uvijek nije ishođena

Još su samo dva dana preostala do UFC Fight Night 204 priredbe, koja se ovog vikenda održava u Londonu te koju bi trebala predvoditi borba između Alexandera Volkova i Toma Aspinalla. Kažemo trebala, budući da još uvijek nije potvrđeno da će Rus u subotu biti u Octagonu. On se nalazi u Londonu, gdje je uspio doputovati, no problem bi mu mogle stvoriti britanske vlasti, koje su odlučile onemogućiti ruskim sportašima pravo nastupa u njihovoj domovini.

Volkov je trenutno još uvijek u nekoj nezavidnoj situaciji, budući da se radi o UFC-u koji je američka kombinacije te koji će u Britaniji tek održati svoju priredbu. No, situacija je neizvjesna, što je u druženju s medijima potvrdio i Aspinall, koji još uvijek ne zna protiv koga će se boriti.

"Tijekom prošlog tjedna sam imao sumnje da do borbe neće doći, no ja osobno nisam imao nikakvog utjecaja na to. Kad su svi Rusi suspendirani od borbi u Ujedinjenom Kraljevstvu već sam se pomirio s tim da smo u problemu, ali za sada je sve u redu. No, nije lako biti u neznanju što će se dogoditi u slučaju Volkova. Možeš izgubiti mirnoću ili se jednostavno fokusirati na sebe. Bilo je dana kad sam mogao iskočiti iz kože. No, pojavi li se Volkov ili ne, ja se ne smijem promijeniti. Srećom, tu je Marcin Tybura kao zamjena, dođe li do nekih promjena u posljednjim trenucima", rekao je engleski teškaš.

Tako smo zapravo dobili informaciju da je Poljak Tybura doputovao u London spreman biti službena zamjena za glavnu borbu. On je krajem listopada prošle godine svoj posljednji nastup odradio upravo protiv Volkova i tim je putem poražen jednoglasnom sudačkom odlukom. Do te borbe bio je unutar niza od pet pobjeda, a s Aspinallom ga se već povezivalo, no nikad još nisu međusobno upareni.

Još uvijek nije poznato kad bi se konačno mogla znati situacija oko Volkova, ali trenutno stvari stoje tako da se računa na njegov nastup u borbi. Ukoliko dođe do promjena te Volkov ne nastupi, jednako će se vjerojatno dogoditi s međusobnom borbom ruskih teškaša Shamila Abdurakhimova i Sergeya Pavlovich, a teško da će dozvolu onda dobiti i Nikita Krylov, borac koji nastupa pod ukrajinskom zastavom, ali otvoreno podržava Lugansku Narodnu Republiku. No, na Instagramu je izrazio kritiku prema ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Linker
25. travanj 2024 07:55