UFC

(VIDEO) Tom Aspinall uživa veliku podršku svog prijatelja Furya: ‘Razbij njegovu facu!‘

Tom Aspinall i Tyson Fury

 Instagram (tom Aspinall)
Perspektivni engleski MMA borac nekoć je trenirao s Tysonom Furyjem

Težak meč čeka Toma Aspinalla ovaj vikend. Alexander Volkov predstavljat će najteži ispit u ranoj fazi karijere mladog engleskog teškaša. Aspinallu je tek 29 godina i uzevši u obzir da pričamo o teškašu, definitivno se radi o mladom borcu.

Iza njega 13 je profesionalnih MMA nastupa (11-2-0), a četiri je odradio pod okriljem UFC-a. Brzo je Aspinall privukao pažnju na sebe, jer od sredine 2020. godine pa do devetog mjeseca prošle godine, Tom je upisao četiri pobjede prekidom. Sve protivnike osim Arlovskog, završio je u prvoj rundi, dok je legendarnog ''Pitbulla''ugušio u drugoj rundi.

Aspinall trenutno okupira 11. mjesto u poretku izazivača unutar UFC-ove teške kategorije, dok je Volkov osjetno više rangiran, na šestom mjestu. Pobjedom protiv opasnog ruskog teškaša, Aspinall bi se uistinu isprofilirao kao potencijal za prvaka ove kategorije, no više o tome, saznat ćemo u subotu navečer.

Engleski borac fanove oduševljava ponajviše svojim kretnjama i radom nogu. Aspinall je nevjerojatno brz i poletan za teškaša koji je visok 198 centimetara, a njegove boksačke vještine također izgledaju poprilično dobro. Sjajne kretnje za tako velikog čovjeka, na neki način odvode naše razmišljanje na Tysona Furyja. WBC-ov prvak teške kategorije u boksu, također posjeduje iste odlike, a Tom Aspinall zapravo je i učio od Tysona Furyja.

UFC-ov teškaš u ranim 20-ima svakodnevno je trenirao u Furyjevom timu otprilike dvije godine. Aspinall je u UFC-ovom kraćem prilogu izjavio kako se radi o fantastičnom iskustvu. Fury ga je naučio da ne uzima k srcu svaku pogrešku te ga je naučio uživati u sportu. Zapravo mu je promijenio cjelokupan pogleda na ono čime se bavi. Aspinall je postao opušteniji i puno brže je počeo učiti.

Ususret velikom meču koji ga čeka ovaj vikend u Londonu, Tom Aspinall dobio je poruku od svog prijatelja Tysona Furyja. ''Gypsy King'' ukratko je poručio:

''Hej, Tyson Fury ovdje. Samo želim poželjeti sve najbolje svom prijatelju Tomu Aspinallu, u njegovoj nadolazećoj UFC borbi. Sretno Tom, odradi posao. Razbij njegovu facu! Penji se gore, sve do je**ne banke, čovječe.'', izjavio je Fury koji zapravo poručuje Aspinallu da nastavi svoj uspon ka zvijezdama, a s time dolazi i više novca.

Lijepa je to poruka boksačkog velikana i svakako će dobro doći Aspinallu kao ohrabrenje. Međutim, kad se vrata kaveza zaključaju u subotu navečer, Tom Aspinall ovisit će sam o sebi. Hoće li napraviti dodatni iskorak ili će ipak zapeti na prepreci u vidu Volkova, nestrpljivo iščekujemo saznati.

Linker
23. travanj 2024 16:46