UFC

Jose Aldo otkrio moguće korake za nastavak karijere: ‘Neću više nastupati u MMA-u‘

Jose Aldo

 Instagram (jose Aldo)
Legendarni brazilski borac i dalje je pod ugovorom s UFC-om te MMA ne dolazi u obzir

Veliki gubitak za MMA i UFC jeste nedavno umirovljenje Josea Alda, jednog od najvećih boraca u povijesti ovog sporta. 36-godišnji Brazilac povukao se nedguo nakon poraza od Meraba Dvalishvilija.

Aldo se tim porazom uvelike udaljio od napada na titulu UFC-ove bantam kategorije, naročito jer je bantam kategorija prepuna vrhunskih boraca i potencijalnih izazivača. Nakon ukupno 39 profesionalnih MMA mečeva, Aldo je odlučio zaključiti karijeru, ali u razgovoru za Globo Esporte otkrio je kako bismo ga mogli gledati u nekom drugom sportu. Naravno, radi se o boksu.

‘‘Pokušavam spoznati kojim ću putem dalje ići. Neću više nastupati u MMA-u, to je sigurno. Zahvaljujem svima koji su me zvali iz druhi promocija, ali ja nisam napustio UFC. Ostajem pod ugovorom s njima. Boks je mogućnost. To je oduvijek bio san u mom životu i nisam to od nikog sakrivao. Uvijek mi je to bio san, ali vidjet ćemo. Svi govore da sam i dalje mlad te da mi je preostalo nekoliko godina. Prije svega želim uživati s obitelji nakon rođenja sina, a onda ću razmišljati o profesionalnim potezima.‘‘, pojasnio je Aldo

Jose stvarno jeste više puta isticao kako se želi okušati u boksu i sada bi konačno moglo doći vrijeme za takav korak. Nažalost po njega, Jake Paul osjetno je krupniji i nekoliko težinskih kategorija iznad njega te se Aldo neće moći boriti protiv YouTubera ogroman novac.

Ipak, ako se sjećate Aldovog intervjua koji je prije nešto više od godinu dana odradio za AG Fight, onda se sjećate i Aldove izjave o boksačkim mečevima protiv YouTubera.

‘‘Volim boks, no nikada ne bih nastupao u onim smiješnim borbama protiv youtubera. Poštujem one koji se odluče na to zato što je financijska strana jako dobra, no moja filozofija mi ne dopušta da sudjelujem u takvoj sprdačini, odnosno borbi protiv tipova koji nemaju nikakvog iskustva s borilačkim vještinama. Ukoliko bih prelazio u boks, cilj je boriti se protiv renomiranih boksača koji su nekoć bili prvaci. Međutim, da bih došao do takve borbe, morao bih odraditi nekoliko mečeva prije toga kako bih prezentirao svoju vještinu i dokazao da sam sposoban boksati protiv takvih boksača.‘‘, izjavio je Aldo u duhu istinskog borca, a nadamo se kako će mu san o boksačkom meču biti ispunjen.

Linker
19. travanj 2024 09:30