UFC

Jose Aldo otkriva da je u dobrim odnosima s Conorom: ‘2016. godine poslao mi je jako intiman poklon‘

Jose Aldo vs. Conor McGregor

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Tokom ljeta ove godine, McGregor je čak stao i u obrani Josea Alda kojeg je kritizirao Khabib

Rivalstvo Josea Alda i Conora McGregora dok su obojica bili pri vrhu perolake kategorije, bilo je jedno od najpopularnijih i najvećih u povijesti UFC-a. Pregršt ''trash talka'' i raznoraznih prepucavanja događalo se na konferencijama za medije, gostovanjima u raznim emisijama i putem društvenih mreža.

Dvojica boraca konačno su se borili krajem 2015. godine, a McGregor je slavio nakon samo 13 sekundi, nokautiravši legendarnog Brazilca. Unatoč svim tenzijama koje su prethodile meču, ''zle krvi'' između ''Notoriousa'' i Josea Alda više nema. Poštovanje je sada uzajamno, a nedavno smo imali priliku vidjeti kako McGregor staje u obranu Josea Alda.

Naime, Khabib Nurmagomedov u osmom mjesecu pričao je o Aldu, odnosno, Dagestanac je kritizirao Brazilca rekavši kako je njegov vrhunac prošao i da se radi o borcu koji je tu samo radi novca. Ircu nisu najbolje sjele Khabibove kritike upućene Aldu.

''Još jedna konferencija za medije. Haha zbog čega? Radiš hrpu ničega. Ti i Cerrone trebali ste se boriti odavno, a nikada nisi skupio hrabrost odraditi taj meč. Pobjegao si i sada pričaš poput ku**ce. Aldo je 100 puta bolji borac od tebe.'', rekao je Conor koji je pritom stao u obranu svog nekoć velikog rivala.

Jose Aldo u razgovoru za podcast Trocação Franca potvrdio je kako su on i Conor u dobrim odnosima, još od 2016. godine kad je Aldo osvojio titulu privremenog prvaka perolake kategorije, savladavši Frankieja Edgara.

''Nakon borbe protiv Frankieja Edgara i ponovnog osvajanja titule, McGregor i ja bili smo u istom hotelu. On me vidio, a čak je poslao i poklon kojim mi je čestitao na pojasu koji sam upravo osvojio.'', rekao je Aldo, a zatim se dodatno osvrnuo na poklon, no nije htio otkriti o čemu se točno radilo.

''To je intimno. On to zna i poslao je u moju sobu. Ne vidim problem s tim. Bio je to način da pokaže ljubav prema meni i mojoj obitelji. Bilo je stvarno intimno. Bilo je lijepo. Ne znam koje su njegove namjere bile, ali bilo je lijepo.''

Putevi Josea Alda i Conora McGregora u potpunosti su se razišli nakon njihovog meča. Irac je prešao u višu kategoriju gdje je uspio doći do pojasa, no sve nakon toga nije bilo naročito uspješno. Jose Aldo s druge strane spustio se u bantam kategoriju i trenutno je peti izazivač te je u nizu od dvije uzastopne pobjede.

Linker
20. travanj 2024 08:24