UFC

Jose Aldo prozvao bivšeg prvaka: ‘Želim se boriti za titulu, ali on bi bio najbolji mogući protivnik‘

Jose Aldo

 Screenshot (youtube, Ufc)
Legendarni Brazilac sve je bliže napadu pojasa u bantam kategoriji

Veliku pobjedu ostvario je Jose Aldo u glavnoj borbi sinoćnje UFC priredbe. 35-godišnji Brazilac savladao je Roba Fonta jednoglasnom sudačkom odlukom (50-45 x2, 49-46). Iako sudačke kartice sugeriraju da se radi o uvjerljivoj pobjedi, zapravo se radilo o puno tijesnijem i teškom meču za oba borca.

Rob Font prvom polovicom borbe imao je jako dobrih trenutaka i dojam je kako je zapravo dominirao velikim dijelom početnih rundi. Međutim, Aldo bi uvijek dolazio do sekvence gdje bi pogodio nekoliko snažnih i konkretnih udaraca kojima bi uzdrmao svog protivnika. Na taj način, Brazilac je ''krao'' runde, a u kasnijoj fazi meča, Aldo je prezentirao i sposobnosti u parteru te je dobrom kontrolom rutinski privodio meč kraju.

Treća je ovo pobjeda u nizu za Alda, a uzevši u obzir da je Rob Font do ovog meča bio četvrtorangirani izazivač bantam kategorije, Jose Aldo sve je bliže samom vrhu i napadu na pojas. Ipak, Petr Yan i Aljamain Sterling trebaju odraditi svoj revanš prije svega, a Jose je svjestan da mu treba još jedna pobjeda. Adekvatnog protivnika vidi u bivšem prvaku ove kategorije T.J. Dilllashawu.

''Naravno da se želim boriti za tiulu, ali ne znam što će se dogoditi s tim. Dillashaw je tu pri vrhu i stoga se želim boriti protiv njega. On bi bio najbolji protivnik za idući meč.'', rekao je Aldo neposredno nakon meča, prilikom razgovora s Danielom Cormier.

Kao što smo ranije naveli, Aldo je prezentirao neke segmente MMA-ja koji inače nisu krasili njegov repertoar. Kontrola u parteru iz gornje pozicije na neki način je novost u njegovoj taktici, a na sličan način došao je i do pobjede protiv Marlona Vere. Brazilac ističe kako radi na tome da bude svestran MMA borac.

''Svi misle da ja imam kondicije samo za tri runde, ali dokazao sam da mogu odraditi i pet rundi. Želim biti prvak ove kategorije i radim na tome. Pričali smo tome da postajem kompletan MMA borac. Gledate novog Alda.'', dodao je bivši prvak perolake kategorije.

Više od deset godina, Jose Aldo pri samom je svjetskom vrhu u kategorijama u kojima nastupa. Fascinantno je da Brazilac s navršenih 35 godina i nakon 38 profesionalnih mečeva i dalje napreduje te naporno radi na unaprijeđivanju svojih vještina. Meč protiv T.J. Dillashawa bio bi pravi ispit za njega.

Linker
16. travanj 2024 14:38