UFC

Josh Thomson i John McCarthy otkrivaju tko može savladati Chimaeva: ‘Ne znamo kakav je na pet rundi‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljeni MMA borac i legendarni MMA sudac prokomentirali su čečensku senzaciju

Sve veću pažnju uživa Khamzat Chimaev nakon pobjede protiv Jinglianga, proteklog vikenda na UFC 267 priredbi. Čečen sa švedskom putovnicom već je dobio niz hvalospjeva od Michaela Bispinga koji je putem svog Youtube kanala izjavio kako je čak i Kamaru Usman svjestan da je dobio ozbiljnog izazivača.

Umirovljeni MMA borac Josh Thomson i sudac John McCarthy u svom podcastu Weighing In također su dali zanimljive osvrte. Ipak, obojica ''spuštaju loptu na zemlju'' i smatraju kako Chimaev nije još toliko provjeren borac te bi zasigurno imao problema s ponajboljim UFC velterašima.

''Mislim da neovisno o svemu, on bi imao poteškoća protiv Colbyja Covingtona i Kamarua Usmana. Mislim da mu Covingtonov pritisak može predstavljati problem, zato što nikad nisam vidio Khamzata dalje od treće runde. Dakle, ne znam kakav bi bio u meču na pet rundi.'', rekao je Josh ''The Punk'' Thomson.

''Big'' John McCarthy dodao je još jednog borca izuzev Usmana i Covingtona. Naime, poznati MMA sudac smatra kako i Brazilac Gilbert Burns ima određene šanse protiv sjajnog Chimaeva.

''Chimaev ima bolju stojku od Burnsa i puno je dulji. Mislim da su poprilično izjednačeni, obojica imaju moć. Chimaev je dulji i Gilbert bi morao skraćivati distancu da ga dohvati. Burns ga ne bi mogao samo tako rušiti. Morat će ga prvo pogoditi dobrim udarcem. Chimaev može doći do rušenja jer je brz, a brzina utječe na puno toga. Trenutno, uzevši u obzir njegove (Khamzatove) godine (27) i vještine koje posjeduje, stvarno je dobar.'', rekao je John McCarthy.

U svakom slučaju, pregršt je boraca protiv kojih bi rado gledali Khamzata Chimaeva. Spominju se imena poput Natea Diaza i Neila Magnyja, no očito kako MMA javnost već sada vidi Chimaeva kao borca spremnog da se obračuna s najboljim velterašima u UFC-u. Čečen je u razgovoru s Cormierom, netom nakon meča, obećao kako će ''ubiti sve njih'', a UFC-ovim ''matchmakerima'' preostaje da nam pruže idućeg Khamzatovog protivnika.

Linker
25. travanj 2024 08:16