UFC

Julianna Pena omalovažava Rondu Rousey: ‘Ona je sprdnja u MMA svijetu‘

Ronda Rousey

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvakinja UFC-ove bantam kategorije smatra kako je Rousey narušila svoju ostavštinu

Kakav ''hype'' je pratio Rondu Rousey u periodu od 2011. pa sve do kraja 2015. godine. Tada uvjerljivo najdominantnija MMA borkinja svijeta, zaludila je brojna poznata MMA lica.

Joe Rogan prednjačio je komentarima gdje je iznosio razne teorije kako bi se Ronda mogla nositi s velikim brojem muških UFC boraca na rosteru, kao da bi i prebila Floyda Mayweathera. Dana White nije puno zaostajao, a sama Ronda sve je začinjavala izjavama da bi mogla pobijediti UFC-ove bantamaše.

Koliko je Rousey zapravo limitirana borkinja, očitovalo se u mečevima protiv Holly Holm i Amanade Nunes. Obje spomenute borkinje prošle su kroz Rousey te su ju brutalno nokautirale. ve od kraja 2016. godine i UFC 207 priredbe, Rousey nije više kročila u UFC-ov kavez, niti je uopće nastupala u MMA-u.

Aktualna prvakinja UFC-ove bantam kategorije, Julianna Pena, smatra kako je ostavština Ronde Rousey narušena onog trenutka kad se Ronda povukla iz sporta nakon dva poraza.

''Ronda je tako stara vijest, zar ne? Ono što je nevjerojatno oko nje, jeste činjenica da je mnogima otvorila vrata i uništavala je protivnice za 10 sekundi. Postala je zvijezdom jer je demolirala protivnice u provj rundi i to je sjajno. Ali ona je dvaput završila nokautirana i nikad se nije vratila. Koliko je zapravo legitimna? Otišla je u profesionalno hrvanje (kečere). Razumijem to i smatram odličnim. Ali kao borkinju i nekog tko je uistinu kompetitivan, znam da ju to u dubini duše smeta, ta činjenica da se povukla nakon dva poraza nokautom i nikad se nije vratila da to ispravi.'', započela je Pena prilikom gostovanja u MMA Houru, a zatim je nastavila sa svojim argumentom.

''Ako je to nešto što ju uistinu muči na kraju dana, onda je njena ostavština uništena činjenicom da se nikad nije vratila. Ja bih ju pozvala da se vrati i ako je ona otvorena za to, ja bih ju dočekala širom raširenih ruku. Ona je sada na neki način sprdnja u MMA svijetu, zato što se na neki način jednostavno prodala. Shvaćam, profesionalno hrvanje je namješteno, a plate vas u milijunima dolara, razumijem. Ali ako želite biti uistinu prava stvar, onda to morate dokazati u UFC-u.'', objasnila je prvakinja bantam kategorije.

Iako je Pena na neki način u pravu, dojam je kako nije rekla ništa što svi već nismo znali. Zapravo se nameće osjećaj kao da Pena silno želi povratak Ronde Rousey, jer zna koliko bi to potencijalno velik meč bio za nju. Ronda je i dalje vjerojatno najveća zvijezda koju ženski MMA može ponuditi, a povratak nakon toliko godina, zasigurno bi privukao interes te bi PPV brojke bile dobre.

Nažalost po Penu, naznaka oko povratka Ronde apsolutno nema, a Juliannu će prije svega čekati revanš protiv Amande Nunes. Mnogi smatraju da je Nunes jednostavno imala najlošiji mogući dan u prvoj borbi te će se vratiti motiviranija nego ikada. Pena bi se dakle trebala fokusirati na taj meč, a Ronda Rousey je kao što je sama Julianna rekla, ''stara vijest''.

Linker
20. travanj 2024 08:18