UFC

Junior Dos Santos: ‘Ako itko može napraviti ozblijne probleme Jonesu, to je Miočić, njegova snaga udarca je zastrašujuća!

Stipe Miočić (lijevo) i Junior dos Santos (desno)

 RONALD MARTINEZ/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ronald Martinez/getty Images/profimedia
Otkrio je i tko će vladati kraljevskom kategorijom kad se ovaj par umirovi

Sve smo bliže okršaju za naslov teške kategorije UFC-a. Taj će se meč održati 11. studenog, a prvak Jon Jones pokušat će u svoj bogati rezime dodati najboljeg teškaša koji je kročio na ovu planetu, Stipu Miočića. Jones je rastavio Ciryla Ganea da bi osvojio upražnjeni pojas ranije ove godine.

Sada će taj pojas staviti na kocku protiv čovjeka koji ima najviše uzastopnih obrana naslova u povijesti UFC-ove teške kategorije, Miočića koji je izgubio svoju posljednju borbu od Francisa Ngannoua , međutim, postoje oni koji misle da je da je ovo prava borba za naslov, a jedan od njih je i Junior "Cigano" dos Santos.

"Ako postoji netko tko sada može izazvati Jona Jonesa, onda je to Stipe Miočić. Jako se divim Stipi, on je sjajan borac sa solidnim hrvačkim iskustvom. UFC i Dana White napravili su pravu odluku. Ovo je borba koja će oduševiti sve navijače, a ja je neću propustiti. Ima smisla.”

Miočić je dobio 20 od 24 profesionalna MMA dvoboja i postigao omjer 1-1 protiv “Cigana” unutar oktogona. Brazilac je rekao da je Miočićeva moć udaranja prava prijetnja za Jonesa na UFC-u 295.

“U mojoj karijeri, mislim da me je najteže pogodio Miočić – da sam (još) imao svijesti. Mislim da on predstavlja veliku opasnost za Jonesa, a o njemu ne treba previše govoriti. On je favorit protiv svih, očito. Izniman je, nikada nije izgubio u karijeri, a ovo je borba koju ne smijete propustiti”, rekao je.

Upitan je i tko će, po njegovom mišljenju, vladati kraljevskom kategorijom kad se Jones i Miočić umirove.

"Osobno sam trenirao sa Sergejom Pavlovičem i prava je zvijer, on će biti taj koji će predvoditi diviziju. Kategorija je nakrcana raznim talentima, ali on je moj prvi ‘pick‘, definitivno", zaključio je.

Linker
25. travanj 2024 22:14