UFC

Cormier je dobio informacije iz Miočićevog kampa: ‘Stipe je ogroman, nikad bolje nije izgledao!‘

Stipe Miočić (lijevo) i Daniel Cormier (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Daniel Cormier podijelio je nekoliko zanimljivih informacija o Miočićevoj fizičkoj spremi

Dugo, vjerojatno predugo pauzirao je Stipe Miočić nakon teškog poraza od Francisa Ngannoua u trećem mjesecu 2021. godine. Pretrpio je Miočić težak nokaut u toj borbi, ali njegova pauza oduljila se na više od dvije godine i mnogi su skeptični po pitanju njegovog povratka.

41-godišnji Miočić u kavez se vraća u 11. mjesecu ove godine, a odmah u povratničkom meču čeka ga Jon Jones, po mnogima najbolji borac u povijesti ovog sporta. Upitno je kako će Stipe izgledati u tom meču, ali sudeći prema izjavama Daniela Cormiera, možemo očekivati Miočića u odličnoj formi.

‘‘Mislim da je najbolje izdanje Miočića kada se pojavi s otprilike 245 ‘pounda‘ (111 kg), a on tvrdi da se vratio na tu kilažu. Pričao sam s nekim iz Miočićevog trening kampa i rekli su mi da nikada bolje nije izgledao. Izgleda ogromno, uistinu veliko i snažno. Hoće li to biti dovoljno? Ne znam, samo vam dajem ove informacije. Očekujte onakvog Miočića kakav je bio dok je branio titulu, a ne onakvog kakav se pojavio kasnije. Bio je to sitni, mršavi tip.‘‘, rekao je Cormier na svom YouTube kanalu, aludirajući na Miočićevo izdanje u drugom meču protiv Francisa Ngannoua.

Stipe je na vaganju uoči tog meča težio ‘‘samo‘‘ 106 kilograma (234 ‘pounda‘). Usporedbe radi, Miočić je prije prvog meča s Ngannouom težio 111,6 kilograma, a tada je deklasirao Ngannoua. Istina da je to standardna kilaža Stipe Miočića, a i sam Stipe prije nekoliko dana potvrdio je da se trenutno kreće na toj kilaži. Pretjerano skidanje kilaže pokazalo se pogreškom i odlična je vijest da se Miočić vratio receptu koji ga je učinio najboljim teškašem u povijesti UFC-a.

Nadamo se da će taj status samo dodatno učvrstiti nakon meča protiv Jona Jonesa na UFC 295 eventu, a porazi li Jonesa, Miočić će doći u konkurenciju za najboljeg borca u povijesti ovog sporta. Nešto manje od dva mjeseca (11.11.) dijele nas od borbe, a vrijeme uistinu sporo prolazi u iščekivanju tog spektakla.

Linker
18. travanj 2024 05:22