UFC

Justin Gaethje najavio meč protiv Oliveire: ‘On prima puno udaraca, jedva čekam razbiti mu facu‘

Justin Gaethje

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Idući UFC-ov izazivač za titulu lake kategorije otkrio je gdje vidi svoje prednosti u odnosu na prvaka

Desetu pobjedu zaredom upisao je Charles ''Do Bronx'' Oliveira, proteklog vikenda na UFC 269 priredbi. Brazilac je uspješno obranio pojas u lakoj kategoriji, savladavši Dustina Poiriera. Time je Oliveira potvrdio kako uistinu zaslužuje biti nositelj tog pojasa te da se radi o pravom šampionskom materijalu.

''Do Bronxa'' kolege borci često optužuju da prelako odustaje kad borba ode u ''duboke vode'' te da nema mentalitet prvaka. Unatoč sjajnom pobjedničkom nizu protiv odličnih boraca, borci poput Justina Gaethjea dugo su bili uvjereni da Brazilac zapravo nije toliko dobar. ''Highlight'' mjesecima proziva Oliveiru i često je znao govoriti kako su Poirier i on bolji od trenutnog prvaka. Ipak, Oliveira je Poiriera uklonio iz te rasprave, a idući protivnik gotovo sigurno bit će mu upravo Justin Gaethje.

Svjedočio je Gaethje borbi između Poiriera i Oliveire, odnosno bio je u prisutan u dvorani u kojoj se meč održavao. Netom nakon borbe, Justin je dobio priliku dati svoj osvrt na ono što je upravo pogledao i tada je otkrio promjenu svog mišljenja po pitanju trenutnog prvaka UFC-ove lake kategorije.

''Apsolutno sam uživao. Neću iskazivati nepoštovanje prema Charlesu. On je sada neprikosnoveni prvak i jedva čekam boriti se s njim. Vidio sam natjecatelja u njemu večeras i jedva čekam razbiti mu facu. On prima puno udaraca, a bolje mu je da se pomoli i nada da će me srušiti i ugušiti. Ako mu to ne pođe za rukom, vidjet ćemo što će se dogoditi.'', izjavio je Justin u razgovoru za ESPN.

Čini se da Gaethje posjeduje visoku dozu samopouzdanja kad je u pitanju njegov meč protiv Oliveire. Međutim, iz posljednje izjave da se zaključiti kako je i sam Justin svjestan da mu u parteru prijeti velika opasnost i da se tu ne može nositi s Oliveirom. Međutim, ponovno se podcjenjuje stojka Charlesa Oliveire koji je iz meča u meč, sve bolji u tom segmentu. U svakom slučaju, zanimljiv nas meč čeka u lakoj kategoriji, a čini se da će nam Gaethje pružiti mnoštvo izjava kojima će maksimalno motivirati sjajnog ''Do Bronxa''.

Linker
20. travanj 2024 11:50