UFC

Gaethje upozorava: ‘Ako Conor dobije ‘title shot‘, sve ću spaliti i bacat ću metalna kolica posvuda!‘

Justin Gaethje

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije poprilično je frustriran privilegijama koje Irac uživa

Trenutno nema UFC borca koji više od Justina Gaethjea želi priliku za napasti pojas. UFC-ov borac laket kategorije mjesecima se gura i daje sve od sebe da mu ta prilika ne promakne. ‘‘Highlight‘‘ je još glasniji postao nakon UFC 268 priredbe i pobjede nad Michaelom Chandlerom.

Bio je Gaethje u strahu da će Islam Makhachev ili Beneil Dariush dobiti priliku prije njega. Međutim, Justin je mogao odahnuti kad je saznao da su UFC-ovi matchmakeri uparili Islama Makhacheva i Beneila Dariusha. Ipak, jedno ime uvijek predstavlja potencijalnu opasnost za preskakanje reda i preotimanje prilika drugim izazivačima.

Naravno, radi se o Conoru McGregoru. Irac često navodi kako će njegova povratnička borba biti upravo za pojas, a iako ga mnogi ne doživljavaju ozbiljno po tom pitanju, ništa nas ne može iznenaditi kad su u pitanju UFC-ove privilegije za svoju najveću zvijezdu.

Charles Oliveira prošli tjedan izjavio je kako bi i on sam radije pristao na meč protiv Conora, nego na meč protiv nekog drugog protivnika. Aktualni prvak UFC-ove lake kategorije svjestan je težine tog meča.

‘‘Ako bih imao priliku boriti se s Conorom danas, odabrao bih taj meč. Naravno, nitko nije budala. Tko bi se radije borio za pojas nego protiv Conora? Samo budala.‘‘, rekao je prvak u razgovoru za Trocacao Franca podcast.

Čini se kako su sve te priče samo dodatno zabrinule Justina Gaethjea. Iako je Dana White nedavno izjavio kako će Gaethje biti idući na redu, službene potvrde još nema i Justin ponovno postaje nervozan. Naročito frustriran Gaethje bi bio, ukoliko Conor McGregor nakon dva poraza u nizu dobije priliku za ‘‘title shot‘‘.

‘‘Sve bih spalio. Je**no ih sve spalio, to bih učinio. Conor je irelevantan. Nije pobijedio u lakoj kategoriji još od 2016. godine. Ja sam prvi u poretku izazivača. Uočio sam da su ažurirali poredak, sada sam prvi i to mi stvara poprilično dobar osjećaj.‘‘, započeo je Gaethje u razgovoru za TMZ.

‘‘Cijeli svoj život radio sam za ovo (title shot) i to je iduće za mene. Ako ne, počinjem spaljivati sve. Briga me, pojavit ću se i počet ću bacati teretna kolica (‘dolly‘) posvuda.‘‘, dodao je Gaethje, aludiravši na događaj iz četvrtog mjeseca 2018. godine.

Tada je Conor McGregor uoči UFC 223 priredbe napao autobus pun UFC boraca koji su trebali nastupiti na spomenutoj priredbi. ‘‘Notorious‘‘ je u jednom trenutku zgrabio teretna metalna kolica (‘‘dolly‘‘) i bacio ih je na staklo autobusa. Gaethje prema svojim navodima, planira nešto slično učiniti, ako ga McGregor preskoči po pitanju napada na pojas.

Nameće se pitanje kako bi Justin postupio da je on prvak. Lako moguće da se Gaethje tada ne bi protivio Conorovom preskakanju ostalih izazivača, jer bi onda upravo Justin bio u prilici dobiti veliki meč i financijski se dobro nagraditi. Ipak, Gaethje se dotaknuo i tog pitanja.

‘‘Apsolutno mu ne bih dopustio da se bori za titulu, barem dok ne ostvari nekoliko pobjeda i prođe kroz cijeli proces. On se neće pos**ti po svemu. Previše je tipova ispred njega. Beneil Dariush, Islam Makhachev, to su tipovi s kojima bih se borio, ne Conor McGregor. Stvari ne funkcioniraju tako. On je sve irelevantniji kako vrijeme odmiče. Vrlo brzo, nećete me niti pitati ova pitanja. Bit će to prekrasan je**ni dan.‘‘, rekao je Gaethje koji očito prezire Conora McGregora.

Inače, Irac se i dalje oporavlja od teškog loma noge koji je zadobio u meču protiv Dustina Poiriera, sredinom sedmog mjeseca. Povratak se očekuje prvom polovicom 2022. godine, a preostaje nam vidjeti s kime će se Conor zapravo boriti.

Linker
26. travanj 2024 10:04