UFC

Justin Gaethje o svom sljedećem nastupu: ‘Samo dvije opcije dolaze u obzir, želim se boriti s elitom‘

Justin Gaethje

 Screenshot (youtube, Full Send Podcast)
‘‘Highlight‘‘ je vratio samopouzdanje pobjedom protiv Fizieva

Justin Gaethje u velikom se stilu vratio u kavezu prije nešto više od deset dana. ‘‘Highlight‘‘ je ušao u meč protiv Rafaela Fizieva kao autsajder, ali ušutkao je kritičare odličnim nastupom i Fizievu je priuštio brutalno prebijanje.

Dokazao je Gaethje da zaslužuje svoje mjesto unutar top 5 u poretku izazivača lake kategorije, a sada se može okrenuti novim izazovima. Naravno da se Gaethje još uvijek nada napadu na pojas, a Dustina Poiriera vidi kao idealnog protivnika za sljedeći nastup.

‘‘Mislim da je Dustin logičan odabir. Trenutno je na drugom mjestu u poretku izazivača. Dao sam novim tipovima šansu i dokazao sam da pripadam eliti, a trebam elitne borce da bih izborio borbu za titulu. Mislim da je Dustin očit izbor. Gubitnik meča izmeđa Dariusha i Oliveire također je opcija. Ali izuzev te dvije opcije, ne vidim druge opcije.‘‘, rekao je Gaethje.

Gaethje je trenutno treći u poretku izazivača lake kategorije, a još jedna pobjeda mogla bi mu biti dovoljna za novi napad na titulu. Ispred njega u poretku su samo Dustin Poirier, Charles Oliveira i prvak Islam Makhachev. Kad je Makhachev u pitanju, Gaethje je za TMZ dao svoje viđenje njegovih sposobnosti.

‘‘Mislim da je to težak protivnik za bilo koga, očito je. S razlogom je prvak. Morao bih odraditi perfektnu borbu, sličnu ovoj koju sam upravo odradio, nešto slično i onoj borbi protiv Tonyja Fergusona gdje sam kontrolirao prostor i stvarao štetu. Naravno da bi tu bilo i puno ‘grapplinga‘. Neću postati bolji ‘grappler‘ od njega, ali fokus bi bio na kardiovaskularnom kapacitetu koji bih morao stvoriti za odraditi takav meč. Mislim da ga mogu nokautirati. Vjerujem da mogu nokautirati bilo koga s ovom snagom koju posjedujem.‘‘, zaključio je Gaethje, a mi možemo zaključiti da ga jedva čekamo gledati, pa tko god bio njegov protivnik.

Linker
19. travanj 2024 00:37