UFC

Justin Gaethje prokomentirao svoj meč protiv Chandlera: ‘Iskreno, mislio sam da je to dosadna borba‘

Justin Gaethje vs. Michael Chandler

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov prvorangirani izazivač lake kategorije smatra kako je izostao njegov ‘‘ubilački‘‘ instinkt

Početkom jedanaestog mjeseca 2021. godine, Michael Chandler i Justin Gaethje pružili su najbolji UFC-ov meč u protekloj godini, a mnogi MMA portali proglasili su tu borbu najboljom MMA borbom u prošloj kalendarskoj godini. Teško se ne složiti, a jedini žal jeste u tome što nismo gledali pet rundi, nego tri. Gaethje na koncu slavio jednoglasnom odlukom sudaca, no oba borca oduševila su fanove.

Bila je to prva Justinova pobjeda sudačkom odlukom, pod okriljem UFC-a. Samo triput kroz ukupno 26 profesionalnih nastupa, Gaethje je slavio na bodove. Justin je borac koji preferira završiti protivnika nokautom i to je uvijek njegov cilj. Ipak, teško je reći da Gaethje nije pokušavao nokautirati i Chandlera, no Justin je u razgovoru za BT Sport otkrio kako je pomalo razočaran svojim nastupom, jer smatra da je bio rezerviraniji nego inače.

''Da vam budem potpuno iskren, mislio sam da je to dosadna borba, barem dok sam bio u njoj. Da, nema smisla, ali prvi puta mi se dogodilo da sam više htio pobjedu nego nokaut. Dakle, nije bilo dobro i nije mi se to sviđalo. Želim se vratiti u fazu kada sam samo htio ozlijeđivati nekog i završavati ih. Ali sada kad sam pobijedio i dobio 'title shot', mogu se vratiti onome kako bi to trebalo biti.'', rekao je Gaethje.

Ne čudi da je Justin silno htio pobijediti. Pobjeda nad Chandlerom dovodi ga do novog napada na pojas, koji trenutno drži Charles Oliveira. Gaethje se nada postati prvakom i ulozi protiv Chandlera bili su visoki. Iako je izgledno kako će upravo Justin biti idući izazivač, pomutnju često radi Conor McGregor komentarima kako će preskočiti Justina. Iako bi Gaethje bio totalno frustriran da se to dogodi, svjestan je kako su jako male šanse za takvo što.

''Ne znam, ne želim pričati o tome. Jedini razlog zašto se to može dogoditi, jeste zato jer me konstantno ispitujete i spominjete to. Vi zapravo samo radite vaš posao, a to je stvaranje priče. On nije relevantan trenutno. Ima slomljenu nogu i pitajući me o tome, dovodite u pitanje i sami integritet. Vi kao novinari morate znati da se to nikada ne smije dogoditi (Conorov napad na titulu, op.a.) i morate učiniti sve da se to ne dogodi.'', rekao je ''Highlight''.

Uistinu, guranje Conora McGregora ka prilici da napadne pojas, nema nikakvog smisla. Irac je protekle godine upisao dva poraza u nizu, a slavio je samo jednom u posljednja četiri nastupa. Dodamo li svemu tome kako nije naročito niti aktivan te u lakoj kategoriji ima jednu jedinu pobjedu unutar UFC-a, nemoguće je pronaći argument zašto bi Conor trebao dobiti ''title shot''. Logiku u svemu tome, mogu vidjeti jedino čelni ljudi UFC-a, no problem je što se jedino njih nešto i pita u cijeloj ovoj priči.

Linker
17. travanj 2024 15:12