UFC

Justin Gaethje sa sigurnošću tvrdi: ‘Islam Makhachev neće izdominirati Charlesa Oliveiru‘

Charles Oliveira i Islam Makhachev

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolji borac UFC-ove lake kategorije dobro se upoznao s vještinama Charlesa Oliveire

UFC 280 event vjerojatno je najiščekivaniji UFC-ov event u 2022. godini. Već sami meč između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire donosi ogromno uzbuđenje među MMA fanovima, a ostatak programa samo je šlag na tortu.

Makhachev i Oliveira borit će se 22. listopada (deseti mjesec) za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije, a to mjesto trenutno je upražnjeno nakon što je Oliveira u petom mjesecu ove godine ostao bez titule. ‘‘Do Bronx‘‘ je pojas izgubio zbog pada na vagi uoči meča protiv Justina Gaethjea, ali Gaethje nije uspio doći do pobjede i tron je ostao upražnjen.

Upravo spomenuti Gaethje dobio je priliku osvrnuti se na nadolazeći meč između Oliveire i Makhacheva.

‘‘Sto posto sam siguran da Islam neće izdominirati Charlesa i to je manje-više to. Ne znam kako objasniti, ali to je jednostavno moj osjećaj. Bit će to odličan meč. Rado bih da mogu biti tamo, da nije u Abu Dhabiju, ali sve nas čeka poslastica.‘‘, rekao je Gaethje.

Zanimljivo je to mišljenje Gaethjea. Naime, sve do poraza od Oliveire, Gaethje je jako često isticao Oliveiru kao borca koji lako odustaje i nema šampionski mentalitet. Nakon što mu je Brazilac unutar kaveza objasnio neke stvari i završio ga ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, Gaethje je shvatio koliko je zapravo dobar Charles Oliveira.

Gaethje je nakon tog meča istaknuo kako Oliveira ne samo da je dobar u parteru, nego i udara vrlo snažno. U nastavku konferencije za medije nakon UFC 278 eventa na kojem je Gaethje sudjelovao kao gost, Justin je otkrio kako vidi odvijanje meča između Oliveire i Makhacheva.

‘‘Mislim da će se Charles kretati prema naprijed. Islam će pokušati, a možda mu to i pođe za rukom. Ne vjerujem da Islam može izmoriti Charlesa. Čak i ako ga sruši prve dvije runde, ne vidim kako Charles može biti završen ‘submissionom‘, niti mislim da će biti iscrpljen za nastavak borbe. To je moje mišljenje.‘‘, dodao je Justin.

Gaethje nakon poraza od Oliveire nije nastupao i trenutno nema ugovoren nastup. Spominju se Rafael Fiziev i Mateusz Gamrot kao potencijalni protivnici, no pričekajmo odluku UFC-a.

Linker
19. travanj 2024 16:55