UFC

Justin Tafa se javio nakon neugodnog uboda u oko: ‘Zaslužujem bonus za pobjedu, to je diskvalifikacija!‘

Jun 24, 2023; Jacksonville, Florida, USA; Austen Lane (red gloves) talks with Justin Tafa (blue gloves) after their fight is ruled a no contest in their heavyweight bout during UFC Fight Night at VyStar Veterans Memorial Arena.,Image: 785210371, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Oglasio se i njegov protivnik, Austen Lane

UFC-ov teškaš Justin Tafa ne smatra da je donesena ispravna odluka kada je njegova borba s Austenom Laneom na UFC-u Jacksonville proglašena "no contestom."

Nekoliko sati nakon što je završio sa svojom epizodom na subotnjoj priredbi, Tafa je na Twitteru objavio sliku svog ozlijeđenog oka s pozivom na pravdu.

"Zaslužujem svoj bonus za pobjedu, to je diskvalifikacija, čovječe!"

Borba je proglašena u "no contest" nakon samo 29 sekundi kada je Laneov prst vidljivo pogodio Tafovo lijevo oko nakon razmjene, a Tafa se odmah previjao od očite boli. Vidjela se krv kako teče iz Tafinog oka nakon uboda.

Sudac Dan Miragliotta pozvao je u ring doktora nakon što je pitao Tafu je li u redu da nastavi. Nakon kratkog pregleda, liječnik je odbio dozvoliti Tafi da nastavi i borba je prekinuta.

Ključna točka u službenom rezultatu bila je upravo odluka da je rezultat borbe "no contest" izazvana Miragliottinom odlukom da je Laneov ubod u oko bio slučajan. Da je sudac odlučio da je to namjerno, Lane bi bio diskvalificiran.

Ubrzo nakon Tafine objave, Lane je odgovorio svom protivniku na Twitteru i ispričao se za nesretni događaj.

"Justin Tafa... ispričavam se. Nisam htio da ovako završi. To je moja krivica i nadam se da je tvoje oko dobro."

Linker
22. travanj 2024 03:57