UFC

Kakav početak iduće godine u UFC-u: Francis Ngannou i Ciryl Gane dobili datum svoje borbe

Francis Ngannou
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov prvi PPV event u 2022. godini ponudit će sjajan okršaj u teškoj kategoriji

Čini se kako će nam UFC već u siječnju ponuditi meč između privremenog i aktualnog prvaka teške kategorije. Ciryl Gane i Francis Ngannou prema višestrukim izvorima (prenosi MMA Junkie) borit će se u sklopu UFC 270 priredba koja će se održati 22. siječnja 2022. godine. Radi se o drugom po redu UFC eventu u 2022. godini, no UFC 270 biti će prva PPV priredba naredne godine.

Ciryl Gane u kolovozu ove godine nakon šest pobjeda u nizu došao je u priliku napasti pojas privremenog prvaka teške kategorije. Derrick Lewis pokazao se nedoraslim protivnikom za neporaženog Francuza (10-0-0, 7-0 UFC) koji još od UFC debija oduševljava svojim vještinama. Naročito impresivne njegove su kretnje koje ne priliče jednom teškašu njegovih gabarita. 31-godišnji Francuz nekoć je trenirao zajedno s Francisom Ngannouom i jedan drugog dobro poznaju.

Francis Ngannou s druge strane pojas prvaka osvojio je u ožujku ove godine savladavši Stipu Miočića nokautom u drugoj rundi borbe. Odnosi između Kamerunca i UFC-a pogoršali su se nakon što su čelnici UFC-a odlučili organizirati borbu za privremenog prvaka iako je Ngannou titulu u tom trenutku držao nešto više od četiri mjeseca. Međutim, Francis nije imao drugog izbora nego pomiriti se s odlukom UFC-a te pričekati pobjednika borbe između Lewisa i Ganea. ''Predator'' je trenutno na pet pobjeda u nizu, a svaku od njih ostvario je nokautom.

U svakom slučaju, UFC 270 dobio je još jednu sjajnu borbu. Trenutni raspored borbi za taj event pročitajte pri dnu teksta.

Francis Ngannou vs. Ciryl Gane

Derek Brunson vs. Jared Cannonier

Greg Hardy vs. Aleksei Oleinik

AJ Dobson vs. Jacob Malkoun

Poliana Botelho vs. Ji Yeon Kim

Wellington Turman vs. Rodolfo Vieira

Linker
27. travanj 2024 06:34