UFC

Holly Holm se ozlijedila, Ladd uskočila i spasila iduću UFC-ovu priredbu

Holly Holm
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC Fight Night 195 priredba ostala je već i bez druge planirane glavne borbe

Prvobitno planirana glavna borba UFC Fight Night 195 priredbe, koja se održava u noći sa 16. na 17. listopada, trebala je biti između Mieshe Tate i Ketlen Vieire. Ona je otkazana nakon što je Tate oboljela od COVID-a, odnosno prebačena je na Fight Night u mjesecu studenom. Logičan potez u slučaju kad na programu imate Holly Holm je postaviti nju u glavnu borbu, neovisno o tome što ime protivnice, Norme Dumont, nije atraktivno. To je UFC prije koji tjedan i napravio, ali sad im se izjalovio i taj plan.

Samo desetak dana prije borbe, bivša prvakinja zbog ozljede je prisiljena otkazati borbu, što je zapravo katastrofa za ovaj program, koji u startu žudi za pokojim atraktivnijim imenom. Jedan od najslabijih programa kojima smo svjedočili u posljednje vrijeme odjednom je izgledao još mizernije. Ipak, glavna borba je barem spašena jednim hrabrim uskakanjem.

Protiv Dumont će se boriti Aspen Ladd, djevojka koja je trebala nastupiti prošlog tjedna na priredbi predvođenoj Thiagom Santosom i Johnnyjem Walkerom. Ona je tada premašila maksimalnu dozvoljenu težinu, a njena protivnica Macy Chiasson se nakon toga odbila boriti. Ladd je izjavila kako je u probleme došle zbog menstruacije te da je ona bila razlog neželjenih scena na vaganju, gdje je zapravo jedva uspjela zadržati dovoljno mirnoće da se njena težina uopće zabilježi.

Ono što je svakako prednost za Ladd je činjenica da se ova borba održava u perolakoj kategoriji, odnosno do 66 kilograma. Ona je prošlog tjedna na vagu stala sa 62.5 kg, čime je premašila granicu bantama (uz dozvoljenu toleranciju) za pola kilograma, no pretpostavimo kako ovdje ne bi trebala imati problema, unatoč tome što se radi o djevojci koja inače pred borbu skida puno kilograma. Očekivalo se kako bi joj pobjeda nad Chiasson mogla biti dovoljna za napad na titulu bantam kategorije, a sad bi se stvari mogle promijeniti. Ladd bi vrlo lako pobjedom mogla postati izazivačica u ovoj kategoriji. Postavlja se samo pitanje je li se spremna protiv Amande Nunes boriti na 66 kilograma težine ili bi tu priliku radije izborila u svojoj kategoriji. No, prvo mora savladati Dumont.

Linker
26. travanj 2024 10:01