UFC

Kakav povratak Paula Craiga! Laktovi iz noćne more uništili su sve nade brazilskog borca!

 Paul Craig  

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dvije runde bile su potrebne Škotu da završi Brazilca

Kakav povratak Paula Craiga! Poslije sedam mjeseci vratio se u akciju nakon što je početkom godine iznenađujuće nokautiran od strane nikad boljeg Johnnyja Walkera već u prvoj rundi. Prije toga je također doživio poraz od Volkana Oezremira, što muje prekinulo niz od pet pobjeda uz jedan neriješeni rezultat.

Ovo mu je bila prilika da se konačno vrati pobjedama te ju je objeručke prihvatio. Prije navedenih poraza pobjeđivao borce kao što su Nikita Krylov, Jamahal Hill i Mauricio Rua.

Prva runda prošla je u ispitivanju snaga; niti jedan od boraca nije se htio upustiti u izmjene udaraca kao niti u nepotrebne rizike. Obojica su bacali pojedinačne udarce od kojih bi poneki sjeo u bradu, a većinom su prevladavali ‘kickovi‘ nogom. U posljednjoj minuti Muniz je ulovio nogu od Craiga nakon pokušaja kicka i odveo borbu u parter, gdje je u konačnici završio rundu u gornjoj poziciji i time ju vjerojatno i osvojio.

U drugoj rundi Craig se postavio puno bolje i pokazao odlučnost u svojim napadima. To ga je umalo koštalo poluge na ruci, no nekako se uspio izvući i nastaviti s tempom. Krajem druge runde Craig je obasuo Muniza kišom udaraca, te ga u konačnici završio laktovima. Ovo je bila sjajna izvedba škotskog borca i pokazatelj da je prelazak u srednju kategoriju bila dobra odluka.

Andre Muniz je bio u nizu od pet uzastopnih pobjeda, sve dok ga prije pet mjeseci nije zaustavio Brendan Allen. Sada je upisao i drugi poraz u nizu, te se doveo u situaciju u kakvoj je bio upravo Paul Craig prije ove borbe.

Linker
02. svibanj 2024 14:31