UFC

Paul Craig želi meč protiv ponajvećeg talenta u kategoriji: ‘Nitko se ne želi boriti protiv njega‘

Paul Craig

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni škotski borac smatra da se radi o stilski jako zanimljivom meču

Jedna od glavnih tema nakon UFC-ovog eventa u Londonu definitivno je Paul Craig. 35-godišnji škotski borac nakon dva uzastopna poraza u poluteškoj kategoriji odlučio se spustiti u srednju kategoriju, a odmah u debiju uparen je s rangiranim protivnikom.

UFC-ovi čelnici uparili su ga s Andreom Munizom, a Craig je prezentirao vrhunsku izvedbu i slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi. Craigu je to četvrta pobjeda nokautom u karijeri, a sutra kad se ažuriraju rang ljestvice, ‘‘Bearjew‘‘ će biti rangiran borac unutar srednje kategorije.

Mnoge sada zanima koliko daleko može dogurati unutar te kategorije. Fizički je definitivno među snažnijim borcima u srednjoj kategoriji, a stilski također nudi zanimljiv set vještina. Craig je maestralan parteraš i ukoliko može odvesti borbu u parter, šanse za pobjedu drastično mu rastu.

Unatoč činjenici da će biti rangiran i da bi se trebao okrenuti top 10 izazivačima, Craig je odlučio prozvati borca koji nije niti rangiran unutar srednje kategorije. Međutim, prema Craigovom mišljenju, radi se o borcu s kojim se nitko ne želi boriti, a ujedno se radi i o jednom od najvećih talenata u srednjoj kategoriji.

‘‘Što me zanima u srednjoj kategoriji? Nekako mi se sviđa meč protiv Bo Nickala. Nitko se ne želi boriti protiv njega. Ako me sruši, bolje mu je da dobro prolazi gard, jer ja sam jako dobar u vraćanju garda.‘‘, započeo je Craig, a potom je detaljnije objasnio zašto želi baš Nickala.

‘‘On je ime i mogao bi jako dobro odgovarati mojoj igri. Srušit će, a to mi zapravo jako dobro odgovara. To je jedna od stvari za koje smo znali da će ih raditi i Andre Muniz. Znali smo da će odvesti borbu u parter i da će završiti u gardu, a to je polje na kojem radim najbolji posao. Ako sam srušen na leđa, mogu raditi ‘scramble‘, napadati ‘trokut‘ gušenjima, polugama itd.‘‘, rekao je Craig.

Male su ipak šanse da će UFC ispuniti Craigovu trenutnu želju. Bo Nickal borac je s tek pet profesionalnih MMA nastupa, a dva je upisao unutar UFC-a. Niti jedan od njegovih pet dosadašnjih protivnika ne može se usporediti s Craigom, a UFC planira pažljivo graditi Bo Nickala. Ponajbolji hrvač u SAD-u vjerojatno će još nekoliko mečeva odraditi protiv nerangiranih boraca.

Linker
23. travanj 2024 20:20