UFC

Kako je UFC 256 ostao bez atraktivne borbe za naslov prvaka? Yan se oglasio i prekinuo nagađanja

Petr Yan
 Sputnik / AFP
UFC-ov prvak objasnio je zašto ga 12. prosinca nećemo gledati u Octagonu

Petr Yan trebao je na spomenuti datum po prvi puta braniti svoju titulu u bantam kategoriji, ali onda su se prošlog vikenda pojavile informacije koje su govorile da ipak neće nastupiti na UFC-u 256.

Prve vijesti o ovom slučaju nisu sadržavale previše detalja, pisalo se tek kako se radi o "privatnim razlozima" i to je otprilike bilo to.

No, u ponedjeljak se Yan odlučio oglasiti preko Instagrama te je u razgovoru s fanovima otkrio kako je na odgodu borbe s Aljamainom Sterlingom utjecalo više faktora.

"Borba je i dalje u igri, ali će se dogoditi za otprilike mjesec i pol dana. Bilo je tu više različitih problema, s letom, s vizom... Puno je faktora utjecalo na ovo. Stoga sam sa svojim timom odlučio sve preseliti na sljedeću godinu. Sa mnom je sve u redu i normalno nastavljam s treningom. Možda bih u prošlosti i mogao otići u bitku ne razmišljajući o drugim stvarima. Mogao sam riskirati, ali sada trebam učiniti sve na ispravan način kako kasnije ne bi bilo priče o tome što je, a što nije bilo dobro", objasnio je Yan prema pisanju RT.com portala.

"Vjerujem da ga mogu pobijediti. Bilo bi glupo ne vjerovati u sebi. Ta će se borba dogoditi", dodao je Yan u dijelu koji se odnosio na Sterlinga.

Linker
19. travanj 2024 01:53