UFC

Kakva šteta! Charles Oliveira ozlijeđen, neće se boriti protiv Beneila Dariusha na UFC 288

Charles Oliveira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako se ne zna što je točno bilo s bivšim prvakom, ali ova borba se za sada neće održati

Borba kojoj smo se svi jako veselili se trebala održati za dvadesetak dana, a radi se naravno o onoj između Beneila Dariusha i Charlesa Oliveire. No, noćas su se pojavile informacije da ovu borbu ipak nećemo gledati, a razlog je ozljeda bivšeg prvaka Oliveire.

To je trebao biti prvi Oliveirin nastup nakon gubitka titule od Islama Makhacheva u desetom mjesecu prošle godine, a borba je trebala donijeti sljedećeg izazivača za titulu u lakoj kategoriji. Prema za sada dostupnim informacijama, UFC je odlučio borbu odgoditi za neki drugi datum, a ne tražiti zamjenskog protivnika za Oliveiru.

Vjerojatno je to ispravna odluka jer će se vjerojatno svi složiti da je borba protiv bivšeg prvaka nešto najmanje što je Dariush zaslužio ako već ne može odmah napasti titulu, tako da mu vrijedi malo pričekati. Svojim fenomenalnim nizom od osam pobjeda je sigurno zaslužio sami vrh kategorije, tako da je ovo dobar potez od strane UFC-a.

Također, nema informacija što se točno dogodilo Oliveiri da je prisiljen povući se iz borbe. On je već drugi borac koji se povukao sa UFC 288 priredbe početkom petog mjeseca, a prvi je bio Jonathan Pearce koji se trebao boriti protiv Brycea Mitchella. Mitchell će za razliku od Dariusha dobiti novog protivnika, no to je i razumljivo s obzirom da je tu ulog dosta manji.

Što reći nego da se nadamo da će se Oliveira brzo oporaviti i da ćemo ga u neko skorije vrijeme gledati u meču protiv Dariusha. Taj meč će nam donijeti prvog izazivača u jednoj od najatraktivnijih kategorija u UFC-u, tako da ga s nestrpljenjem čekamo.

Linker
09. svibanj 2024 00:29