UFC

‘Kakvo je to s*anje? To je gomila smeća! Nemojte me uopće tjerati da pričam o tome!‘

Tom Aspinall

 ANDY ROWLAND/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Andy Rowland/imago Sportfotodienst/profimedia
Tom Aspinall izričito se protivi sastavljanju ‘pound for pound‘ ljestvice UFC-ovih boraca

Uoči okršaja s Curtisom Blaydesom za privremeni teškaški pojas, a koji će biti uprizoren za manje od 48 sati na UFC 304 priredbi u Manchesteru, Tom Aspinall sudjelovao je medijskoj konferenciji i odgovarao na pitanja novinara. Britanski teškaš, između ostalog, dotaknuo se i UFC-ovog "pound for pound" poretka, o kojem nema nimalo dobro mišljenje.

"Kakvo je to s*anje? To je gomila smeća! Nemojte me uopće tjerati da pričam o tome. Kako uopće možemo imati "pound for pound" rangiranje? Što to znači?", ispalio je Aspinall nakon pitanja o UFC-ovoj P4P ljestvici.

Istini za volju, ne postoje jasni kriteriji prema kojima se rangiranje takvog tipa vrši, stoga je stav 31-godišnjeg Engleza razumljiv. Za neke P4P označava najbolje borce na svijetu neovisno o težinskoj kategoriji, drugi smatraju da bi najbolji P4P borci trebali biti oni koji su postigli najviše u različitim divizijama, dok treći P4P listu definiraju kao svojevrsni test vještina, koji se u osnovi svodi na to da kad bi se, hipotetski, borci svih kategorija međusobno suprotstavili, tko bi među njima bio najbolji. Upravo taj potonji pristup osobito frustrira Aspinalla.

"Znači li to da bi svi bili iste veličine? Kako možete usporediti Demetriousa Johnsona s Brockom Lesnarom? Imaju potpuno različite atribute", zaključio je UFC-ov "interim" prvak.

Linker
30. kolovoz 2024 16:14