UFC

Kamaru Usman bijesan na Chimaeva: ‘Ti u ovom sportu nisi postigao ništa, a mene zoveš da dođem u srednju kategoriju‘

Kamaru Usman i Khamzat Chimaev

 Instagram (kamaru Usman, Khamzat Chimaev)
Usman je otkrio da je UFC-u nudio da se protiv Chimaeva bori u ‘‘catchweightu‘‘, ali da je Khamzat rekao da ne može skinuti kilograme

Dva je puta zaredom bivši vladar velter kategorije, Kamaru Usman, izgubio od Leona Edwardsa. Jednom je to bilo teškim nokautom, a drugi puta je ‘‘Rocky‘‘ došao savršeno tehnički i taktički pripremljen te je bivšeg prvaka zaustavio u naumu da se vrati na tron.

Poželio je Usman nedavno i meč protiv Khamzata Chimaeva, no to nije dobio jer je ‘‘Borz‘‘ otišao u srednju kategoriju te je dogovorio meč protiv Paula Coste. Izgleda da Usman nije previše oduševljen time jer smatra da je ono što Chimaev radi nepoštovanje prema sportu.

‘‘To je tip koji je u UFC-u sada, koliko, dvije godine? Ima doslovno pet borbi i oni su ga stavili na treće mjesto. Odbio je borbu protiv mene, prvorangiranog u velter kategoriji da ode u srednju. Ma tko si ti? Tko si ti? To je nepoštovanje prema sportu. UFC-u sam čak nudio i da bude u ‘catchweightu‘, onda je Chimaev rekao da ne može skinuti i zvao me u srednju. Ti želiš da ja, koji sam postigao sve u ovom sportu, dođe, u srednju kategoriju da se borim s tobom? S tobom koji u ovom sportu nije učinio ništa? Daj čovječe, to nema smisla‘‘, rekao je Usman za TMZ.

Sada želi meč s ‘‘Wonderboyjem‘‘:

‘‘Jedini tip koji sada ima smisla je ‘Wonderboy‘, on je odličan protivnik. Tu je jako dugo i za njegovo se ime vežu odlične borbe. Protiv njegovog stila se jako teško boriti. On je jedino ime iz moje ere s kojim se nikada nisam uspio boriti. Nadam se da će razmisliti‘‘, zaključio je Usman.

Linker
01. svibanj 2024 13:51