UFC

Kamaru Usman o trilogiji s Edwardsom: ‘Učinio sam grešku, nisam htio da se ne misli o meni kao prvaku!‘

Leon Edwards i Kamaru Usman

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Usporedio je situaciju s onom Israela Adesanye

Kamaru Usman priznaje da je trebao odvojiti malo više vremena prije nego što se treći put borio s Leonom Edwardsom. Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je Usman skinut s trona svjetskog UFC prvaka u velter kategoriji. "Nigerijska noćna mora" se suočila s Edwardsom u njihovom dugo očekivanom revanšu na UFC-u 278, što je dovelo do jednog od najvećih povrataka u povijesti sporta.

Tada je "Rocky" pogodio sjajan "high kick" u petoj rundi i uspavao Usmana te preuzeo tron kategorije. Odradili su svoju trilogiju prošlog ožujka, a i Edwards je slavio većinskom odlukom. Od tada Usman nije imao borbu, a sada je gledao svog prijatelja i bivšeg prvaka u srednjoj kategoriji, Israela Adesanyu, koji je ponovno izgubio titulu nakon što je podbacio protiv Seana Stricklanda na UFC-u 293 prošlog vikenda.

"Bio sam u njegovoj poziciji i iskreno sam, gledajući sada unatrag, vjerojatno požurio. Vjerojatno sam trebao uzeti malo više slobodnog vremena. Onda, ako mi još uvijek bude zajamčena ta mogućnost, ići se boriti za tu titulu. Sada, veliki dio razloga zašto odmah uskočite u revanš je - a to bih rekao i sebi u svom slučaju - kada ste usred vladavine naslova, ne želim ni dana u kojem nisam prvak. Da kada razmišljaju o kategoriji, ne razmišljaju o mom imenu kao broju jedan", započeo je Usman, a onda dao neke detalje:

"Dakle, nakon te borbe, mislim, ‘Znaš što? Ne. Neću ovom čovjeku dati priliku da nosi moj pojas i govori da je prvak i počne raditi određene stvari i misliti o sebi kao o prvaku.‘ Jer što je to dulje, to više počinju graditi to samopouzdanje i te razmetljivosti, a to mi se ne sviđa. Dakle, kao natjecatelj, rekao sam: ‘Ne, idem naprijed i maknut ću Edwardsa, poslat ću ga tamo gdje mu je mjesto‘, vrlo jednostavno."

Prokomentirao je i Adesanyu:

„Što se tiče Israela, siguran sam da i on kao natjecatelj osjeća nešto od ovoga i misli: ‘Ovaj tip me uopće nije trebao pobijediti‘, baš kao što sam ja osjećao. ‘Ovaj tip uopće ne bi trebao biti tamo sa mnom‘, kako sam osjećao. Dakle, želi se vratiti i odmah skinuti tu mrlju sa sebe, ali ako mu je zajamčena ta šansa, volio bih da on odvoji malo vremena. Uživati ​​u životu, ali ne reći da neće trenirati ili biti u kombinaciji. Dakle, volio bih ga vidjeti da uzme malo vremena i jednostavno se stvarno prepusti i bude ono što on stvarno jest i dopusti vašem tijelu da se odmori i oporavi", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 09:47