UFC

Kamaru Usman: ‘Diaz tu nije bez šansi, ako preživi do zadnje runde možda ga i zatrese‘

Chimaev, Usman i Diaz

 Screenshot (youtube, Themaclife, Ufc)
Kaže da se u pet rundi svašta može dogoditi

Prvak velter kategorije i trenutno prvi ‘pound-for-pound‘ borac Kamaru Usman vjeruje da veteran Nate Diaz ima nekakvih šansi protiv mladog ‘ubojice‘ Khamzata Chimaeva. Ova dva borca predvodit će UFC 279 priredbu sljedećega mjeseca, no kritike na račun UFC-a su pristizale još od prve službene potvrde meča.

Iako je Diaz posljednjih sedam mjeseci proveo prozivajući razne borce, od Dustina Poiriera preko Tonyja Fergusona, izgleda da UFC želi neke druge stvari za Diaza. I sam Dana White je rekao da tu nema nekog sentimenta, te da nemaju potrebu Diazu organizirati ‘dostojanstveni oproštaj‘. To su i dokazali dogovorivši borbu protiv Khamzata Chimaeva.

No, ne misle svi da će Chimaev ‘ubiti‘ Diaza. Sam prvak Usman nikako ne smatra da je tu Diaz bez šansi, a rekao je da se u pet rundi svašta može dogoditi:

‘‘Gledajte, to je pet rundi. Ako Nate uspije doći u situaciju da podnese sve njegove udarce, eh, tu je pet rundi. Ako se probije kao što je to učinio protiv Edwardsa, možda će ga moći zatresti‘‘, rekao je Usman.

Na UFC 263 eventu Leon Edwards je cijelu borbu dominirao legendarnog Diaza. No, u zadnjoj minuti je pogodio točno u bradu i bacio na ‘klimave noge‘ Edwardsa, što su mnogi protumačili da je Diaz borac koji može biti opasan do zadnje sekunde.

Hoće li mu to poći za rukom i protiv odličnog Chimaeva, saznat ćemo sljedećeg mjeseca.

Linker
22. rujan 2023 04:10