UFC

Khamzat Chimaev: ‘Nije realno da sam toliki favorit protiv Diaza, borba je ipak borba‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Po njemu bi bilo 50-50 da je Diaz pobijedio posljednju borbu

Iako je prema kladionicama veliki favorit, Khamzat Chimaev se ne želi previše zamarati činjenicom da ga se praktički već gleda kao pobjednika tog meča. Diaz i Chimaev predvode UFC 279 event sljedećeg mjeseca, a to će ujedno biti i posljednja Diazova borba za najveću promociju.

Chimaev je neporažen borac koji je u savršenom nizu od 11 pobjeda. U posljednjem meču pobijedio je Gilberta Burnsa jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde prepune akcije, dok Diaz s druge strane dugo nije nastupao, još od poraza od Leona Edwardsa. Poznato je da je Khamzat veliki favorit, no njega to previše ne dira.

‘‘Koga briga za tim? Za mene to nije bitno. Kad sam počinjao svoju karijeru, borio sam se sa svjetskim prvakom koji je imao 8-0. Ja sam imao samo jedan meč, i svi su mi govorili kako će me prebiti‘‘, započeo je Chimaev.

‘‘Sada ljudi govore da ću ja pobijediti tu borbu. Diaz gubi borbe, zato je autsajder. Da je slučajno pobjedničkom nizu, bilo bi 50-50. Tada bi govorili da je u odličnoj formi, a sad govore da je star.‘‘

Završio je: ‘‘To je još uvijek borba. A boriti se uvijek je opasno. Sretan sam što se mogu boriti protiv tog tipa.‘‘

Bez obzira na to što Khamzat govori, on je ipak u svom ‘primeu‘. Realnost je da je Diaz van svojih najboljih dana, te mu sigurno kladionice ne bi bez razloga dale toliku prednost nad veteranom.

Linker
12. travanj 2024 05:47