UFC

Kamaru Usman: ‘Divim se svemu što Covington može, čak sam njegov tajni fan‘

Kamaru Usman vs. Colby Covington

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sportski rivalitet ipak ima granice prema Usmanu

Dok je Kamaru Usman još uvijek bio prvak, rivalstvo s Colbyjem Covingtonom je bilo nešto najzanimljivije kada je u pitanju vrh velter kategorije. U to doba su bili ljuti rivali, no Usman je pobijedio u oba njihova međusobna meča. Sada je Usman ipak priznao da poštuje Covingtona kao sportaša, a čak mu se i divi.

Iako Usman više nije prvak velter kategorije, još je uvijek jedan od najboljih ‘pound-for-pound‘ boraca te je do tog fatalnog ‘high kicka‘ bio nadomak rekorda Andersona Silve, ali i nadomak šeste uzastopne obrane titule kojom bi se opasno približio legendarnom GSP-u kada su obrane titula u pitanju.

Usman je nedavno gostovao u podcastu kod Joea Rogana u kojem je, između ostalog, govorio i Covingtonu i Masvidalu. Usman je rekao:

‘‘Zapravo mi se sviđaju obojica. Dobri su mi i Covington i Masvidal. Nisam se nikada družio s Covingtonom, tako da ne bih znao reći kakav je kao osoba. Čuo sam razne tračeve, ali njegova energija prema drugim ljudima možda ne bi bila ista kao sa mnom. Dok ne iskusim to, ne mogu ništa reći.‘‘

‘‘Ali zbog onog što kao sportaš i kao natjecatelj donosi na stol, potajno sam i njegov fan. Divim se onome što je on sposoban učiniti. Govoriti toliko sr**a kad ti je lice razbijeno, i onda to nastaviti, to je drugi tip osobe‘‘, nastavio je.

‘‘Ništa se nije promijenilo u njegovom stilu, oduvijek to radi tipovima. Sad ima tu masku, ali ako to za njega funkcionira, super. Ali čuo sam da je ustvari super tip‘‘, zaključio je Usman.

Linker
27. travanj 2024 06:53