Ostalo

Canelo se oglasio povodom Usmanovog poraza: ‘Svakome se može dogoditi, to je dio sporta‘

Canelo i Usman

 Screenshot (youtube, Hotboxin‘ With Mike Tyson, Anatomy Of A Fighter)
Usman je htio i meč protiv njega

Ukoliko ste fan borilačkih sportova, vjerojatno vam je vrlo dobro poznato koliko su Ali Abdelaziz i Kamaru Usman u posljednje vrijeme govorili o prelasku u polutešku kategoriju, ali i o boksačkom meču protiv odličnog Canela Alvareza.

Međutim, izgleda da su barem za sad te ambicije pale u vodu jer je Usman nedavno izgubio titulu prvaka u velter kategoriji kada ga je u petoj rundi borbe ‘high kickom‘ nokautirao Leon Edwards.

Edwards te večeri Usmanu nije uzeo samo titulu velter kategorije, nego mu je uzeo i savršeni niz od čak 19 uzastopnih pobjeda ali i niz od 6 uzastopnih obrana titule. Upravo je to bio temelj na kojem su Usman i njegov tim tražili sve što su tražili, a između ostalog i meč protiv Canela.

Iako je među njima bilo nešto međusobnog prozivanja, Canelo se ipak odlučio ne naslađivati nad Usmanovim porazom te je rekao:

‘‘Takve stvari se događaju, to je sve dio ovog sporta. Svatko može izgubiti, to nikad ne znate. Mislim da je pobjeđivao do tad, zar ne? Jedan jedini udarac je sve promijenio. No, on je svejedno odličan borac‘‘, rekao je Canelo za FightHype.

Canelo je ovo izjavio nakon što su ga pitali postoji li mogućnost borbe s Usmanom nekad u budućnosti. Nije dao nikakav direktniji odgovor od ovoga, no dojam je kako trenutno nije baš zainteresiran. Ukoliko se Usman vrati i ponovno bude dominantan kao ranije, vjerojatno se ne može isključiti niti ova opcija.

Linker
24. travanj 2024 03:48