UFC

Kamaru Usman i Gilbert Burns dobili termin borbe za titulu prvaka

Kamaru Usman i Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
13. veljače trebala bi se održati borba između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa

Nakon što je dva puta ugovarana te oba puta zbog problema kod po jednog borca otkazivana, borba za titulu UFC-ove velter kategorije između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa dobila je treći datum. Riječ je o 13. veljače, a borba bi trebala predvoditi program UFC 258 priredbe.

Prvi pokušaj ugovaranja ove borbe datira na srpanj, kad su njih dvojica trebali predvoditi UFC 251, prvu priredbu na Fight Islandu. No, tik pred polazak za Abu Dhabi, Burns je obolio od COVID-19 te je bio prisiljen otkazati borbu. Nakon toga su borci dobili 12. prosinca kao datum te su trebali biti glavna borba UFC 256 priredbe. Ipak, prije nego je borba stigla biti službeno objavljena, Usman je nastup otkazao zbog ozljede.

Prvak je ove godine nastupio samo jednom, na spomenutoj UFC 251 priredbi. Umjesto Burnsa je tamo uskočio Jorge Masvidal te je pružio odličan otpor. Usman je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a bila je to njegova 12. pobjeda iz jednako toliko UFC nastupa. Ukupno u karijeri je na omjeru 17-1, uz poraz doživljen na samom početku, još 2013. godine.

UFC se još nije službeno oglasio po pitanju ove borbe, čije je ugovaranje otkrio Raphael Marinho, novinar brazilskog MMA de Globo medije. To je dovoljno relevantan izvor da možemo informaciju shvatiti ozbiljno.

Gilbert Burns trenutno je jedna od najboljih priča u posljednje dvije godine unutar UFC-a. Borac velter kategorije zapravo je postao bez takve namjere. U kolovozu prošle godine uskočio je kao zamjena u borbu protiv Alexeya Kunchenka, a onda je idući mjesec također kao velteraš uskočio zamjenski u borbu protiv Gunnara Nelsona. Nakon pobjeda u te dvije borbe odlučio je ostati u velteru te je ove godine upisao pobjede nad Demianom Maijom i Tyronom Woodleyem, koje su od njega stvorile izazivača.

Usman i Burns su inače timski kolege i dobri prijatelji, no odmah u startu su otkrili kako im to neće stvarati nikakav problem. Od UFC 258 priredbe već sad se puno očekuje, budući da je osim ove borbe otkriven i okršaj srednje kategorije između Chrisa Weidmana i Uriaha Halla.

Linker
19. travanj 2024 18:48