UFC

Kamaru Usman nije zabrinut da će mu Volkanovski uzeti prvo mjesto na ‘P4P‘ ljestvici: ‘To ne ide preko noći‘

 Kamaru Usman 

 Credit line: Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Iako ga Volkanovski uvijek iznova zadivi, Usman je miran

Prvak UFC-ove velter kategorije i trenutni broj jedan ‘pound-for-pound‘ borac, Kamaru Usman zanemaruje nagađanja kako bi ga Alexander Volkanovski jednog dana mogao prestići i oduzeti mu to prestižno prvo mjesto.

Usman je svoje prvo mjesto osigurao obranivši četiri puta za redom titulu u velter kategoriji, počevši još 2019. godine. Na prvo mjesto je došao u devetom mjesecu prošle godine, taman u vrijeme između mečeva protiv Masvidala i Covingtona.

Sada Usman ima velikog konkurenta u Alexanderu Volkanovskom, koji je nedavno dominantno pobijedio Maxa Hollowayja i obranio titulu u perolakoj kategoriji, a potom najavio prelazak u laku kategoriju i napad na titulu.

Međutim, Usman se ne brine za svoj status: ‘‘Alexander Volkanovski, svaki put me on iznenadi. Taj mali tip ne može biti bolji, a onda dođe nova borba i opet si pomislim kako je taj lik j**eno dobar. Mislim da svijet mora shvatiti da sam ja trenutno najbolji pound-for-pound borac na planeti, a to ne dolazi preko noći. To su godine i godine rada.‘‘

Ako u sljedećoj borbi protiv Leona Edwardsa Usman bude uspješan, najavio je prelazak u polutešku kategoriju i napad na pojas. Ukoliko mu i to pođe za rukom, zacementirat će si prvo mjesto na ‘pound-for-pound‘ ljestvici na dugo vremena. Kako će se situacija s Usmanom odviti, saznat ćemo jako skoro.

Linker
20. travanj 2024 11:01