UFC

Kamaru Usman o Conoru McGregoru: ‘Možda je vrijeme da ostaviš viski, vratiš se pameti i budeš dobar otac‘

Conor McGregor

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove velter kategorije oštro je ‘‘opleo‘‘ po McGregoru

Nikada u povijesti UFC-a nismo svjedočili prvaku triju različitih težinskih kategorija. Posljednjih godina sve češće dobivamo prvake dvaju kategorija, ali nitko nije uspio doći do UFC-ovog pojasa u tri različite kategorije.

Conor McGregor jedan je od boraca koji pokazuje najveću čežnju ka ispisivanju povijesti i osvajanju trećeg pojasa. Irac je nekoć držao titulu prvaka u perolakoj kategoriji, a zatim je došao do pojasa u lakoj kategoriji. Velter kategorija preostaje mu kako bi učinio nešto što nikome dosad nije pošlo za rukom.

Ne skriva McGregor svoje tendencije i više puta isticao je kako želi taj pojas i cilja na sam vrh kategorije do 77 kilograma. Conor se zasad nije borio za UFC-ov pojas u velteru, ali ako možemo vjerovati Kamaruu Usmanu, Irac je imao mogućnost boriti se za taj pojas. Usman je te informacije otkrio reagiravši na video u kojem ga McGregor vrijeđa i umanjuje njegovu vrijednost kao borca.

‘‘Ako je htio priliku za borbu, dao sam mu dvije prilike da se borimo. Dvaput mu je ponuđeno dok sam još bio prvak. Dao sam mu dvije prilike da se bori protiv mene. Rekao sam mu: ‘Hej, želiš li priliku za taj treći pojas, idemo vidjeti tko je bolji‘. On je pričao o tom pojasu, ali tako je, kako je. Conore, ako si se htio boriti, imao si svoju priliku, ali nisi ju prihvatio. Nepoštovanje je nazivati me propalicom, a ja nisam tebi iskazivao nepoštovanje dok si bio u problemima. Ponekad je bolje, iako možda nije lakše, da ostaviš bocu viskija, vratiš se pameti i budeš dobar otac i uzor drugima.‘‘, poruka je Usmana za Conora McGregora, a uputio ju je putem svog i Cejudovog ‘‘Pound 4 Pound‘‘ podcasta.

Dakle, ako Usman govori istinu, McGregoru je već nuđena prilika i mogućnost da osvoji taj treći pojas. Irac je navodno odbio, ali sigurno smo da postoji i njegova strana priče.

Na vama je da odlučite kome vjerujete.

Linker
13. lipanj 2024 19:01