UFC

‘Svi su govorili ‘on je poluteškaš‘, ali ja sam izgledao šire od njega‘: Kamaru Usman prozvao bivšeg prvaka

Kamaru Usman

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nakon što je iz velter kategorije prešao u srednju, izgleda da mu to nije dovoljno, sada bi i u polutešku

Bivši UFC prvak u velter kategoriji, Kamaru Usman, bio je uvjeren da bi mogao pobijediti bivšeg prvaka u poluteškoj kategoriji, Jana Blachowicza.

To samopouzdanje nije nimalo splasnulo.

Tijekom nedavnog intervjua s Henryjem Cejudom u emisiji ‘Pound Four Pound Show‘, "Nigerijska noćna mora" je rekao da on i Blachowicz nemaju veliku razliku u tjelesnoj težini kada nisu u pripremama za borbu, a temeljem njihovog suočavanja iza pozornice prije nekoliko godina, i dalje vjeruje u svoje šanse protiv Poljaka.

"Vidite moje ruke pored njegovih?... Svi su govorili ‘on je poluteškaš‘, ali ja sam izgledao šire od njega", rekao je Usman. "Kažem vam... ne bih tražio borbu u kategoriji do 93kg da ne mislim da mi stil odgovara i da to mogu izvesti."

Za Usmana, vrsnog hrvača, kada borba završi na tlu, veličina neće biti presudan faktor.

"Svi imaju snagu kada borba počne, ali kad mu uhvatiš nogu i povučeš ga dolje... borba se potpuno mijenja. I to je točno ono što planiram učiniti. Glover Teixeira je učinio isto."

Nakon što je čuo Usmanove najnovije komentare, Blachowicz je brzo reagirao: ‘‘Ako još uvijek misliš isto, idemo. Bit ću spreman‘‘, napisao je bivši prvak poluteške kategorije.

Usman je već ranije nagovještavao prelazak u polutešku kategoriju, a posljednji put se natjecao u srednjoj kategoriji, izgubivši od Khamzata Chimaeva na UFC-u 294 u listopadu 2023. što je bio njegov treći uzastopni poraz. Svojim dobrim fizičkim okvirom, bivši prvak velter kategorije ne bi imao problema nositi malo više tjelesne mase za borbu u poluteškoj kategoriji.

Što se tiče Blachowicza, nije se borio još od poraza od Alexa Pereire na UFC-u 291 kada je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Trebao se vratiti u borbu protiv Aleksandara Rakića na UFC-u 297, ali je bio prisiljen odustati zbog ozljede ramena.

Sigurno bi bilo puno zainteresiranih za ovaj potencijalni meč, je li Usman dorastao poznatoj Blachowiczevoj ‘Poljskoj snazi‘?

Linker
14. lipanj 2024 00:13