UFC

Kamaru Usman smatra da je bolja verzija Belala Muhammada dok on uzvraća: ‘Ja sam uspio u onom što ti nisi!‘

Kamaru Usman

 Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Bivši UFC-ov prvak u velter kategoriji smatra da bi na dominantan način pobijedio sadašnjeg

Kamaru Usman smatra da je bolja verzija trenutnog UFC-ovog prvaka u velter kategoriji, Belala Muhammada.

Njih dvojica nastavljaju međusobno provocirati otkako je Muhammad (24-3) osvojio naslov prvaka u velter kategoriji pobijedivši Leona Edwardsa dominantnom izvedbom na UFC-u 304. Edwards je do tog trenutka imao dvije uzastopne pobjede u borbama za naslov protiv Usmana (20-4).

"Čovječe, ti si nekako lošija verzija mene" rekao je Usman u svom podcastu "Pound 4 Pound" s Henryjem Cejudom. "Ti si neka slabija verzija mene - sve što on radi, ja radim bolje. Kaže da je učinio ono što ja nisam mogao, pobijedio Leona Edwardsa. Ja također imam pobjedu nad Leonom Edwardsom."

"I u drugoj borbi, dominirao sam nad Leonom Edwardsom sve dok me nije pogodio onaj udarac. Postati novi prvak, to ti udari u glavu. Kao kad popiješ prvo pivo. Odjednom počinješ pričati bez razmišljanja sa svima."

Muhammad je za MMA Junkie izjavio da bi bio otvoren za prvu obranu naslova protiv Usmana, unatoč tome što je bivši prvak izgubio tri uzastopne borbe. Međutim, priznaje da je neporaženi Shavkat Rakhmonov vjerojatno sljedeći izazivač.

Muhammad je odgovorio na Usmanove komentare u svom podcastu "Remember the Show."

"On je jedan od najboljih velteraša ikada, mislim, izgubio je od Leona dvaput, a ja sam upravo dominirao nad Leonom" rekao je Muhammad. "Ja sam to učinio bolje od njega. On može reći, ‘Imam tu pobjedu iz 2015. godine,‘ ali brate, to je bilo 2015. godine. Zašto se držiš toga kad tada nitko nije znao tko je Leon? Nitko nije znao tko si ti. Ova nova verzija Leona, to je ona koju sam ja pobijedio. Onog koji te pobijedio, to je onaj kojeg sam upravo dominirao."

Belal i Kamaru očito imaju dijametralno suprotne "kutove" gledišta, a puno toga se mora dogoditi u specifičnom redoslijedu kako bi gledali njih dvojicu unutar oktogona.

Linker
13. rujan 2024 14:46