UFC

Kamaru Usman u stilu Woodleya: 'Jedina borba koja mi ima smisla je protiv GSP-a'

Kamaru Usman
 Instagram
UFC-ov prvak velter kategorije, Kamaru Usman, analizirao je opcije za svoju iduću obranu titule prvaka, ali i za ono što mu slijedi u cijeloj 2020. godini. Ne sakriva kako sanja borbu protiv najvećeg velteraša u povijesti, Georgesa St-Pierrea.

Nakon što je svoju prvu obranu titule prvaka velter kategorije upisao savladavši Colbyja Covingtona, Kamaru Usman već treba gledati prema idućem ispitu koji mu slijedi. Iako ispred sebe ima legitimne izazivača, on osim prema obrani titule gleda prema jednom UFC rekordu. Kako se trenutno nalazi unutar niza od 11 pobjeda, samo je jednu pobjedu udaljen od rekorda koji drži Georges St-Pierre. Prije nego što je prvi put napustio UFC-a, protiv Johnyja Hendricksa ostvario je GSP 12. velter pobjedu u nizu. Usman sad gleda prema tom rekordu, a također zna kako do njega želi doći.

"Leonu Edwardsu ide jako dobro i on je tip koji zaslužuje svoju priliku. Masvidal je također tip koji to zaslužuje, a zaslužit će i Woodley ako ostvari pokoju pobjedu. No, za 2020. godinu imam samo jednu stvar koja ima smisla. Uskoro bih trebao oboriti rekord po najviše pobjeda u nizu u povijesti velter kategorije. Osim toga sam prvak. Čovjek koji drži taj rekord i koji je prema tome ispred mene je Georges St-Pierre. Jedino pošteno bi bilo da do tog rekorda dođem preko njega", iznio je Usman svoju veliku želju u razgovoru za MMA Fighting.

Ova izjava mnoge će podsjetiti na izjave kakve je tijekom svoje vladavine kategorijom davao Tyron Woodley. On je konstantno sanjao borbu protiv St-Pierrea ili Nicka Diaza te je iste neprestano prozivao. Na kraju mu se niti jedna želja nije ostvarila te je među svojim obranama morao odraditi i onu protiv Usmana. Tu je borbu u ožujku prošle godine uvjerljivo izgubio. Čini se da Usman od njega tada nije naslijedio samo pojas, iako on zapravo ima objašnjenje svoje namjere.

"Razmislite o tome. GSP drži taj rekord, a ja dolazim po njega. Što bi bilo bolje od toga nego da on taj rekord brani. Ne vidim bolji način za doći do tog postignuća. Imam veliko poštovanje prema njemu, on je onaj u kojeg sam se ugledao kad sam ulazio u sport. Isto tako je to borba o kojoj mnogi sanjaju. Naravno da ću biti jako dobro plaćen, no to mi je san i kao sportašu, kao natjecatelju. Boriti se protiv jednog od najboljih ikad. Mislim kako bi to bila fantastična borba", još je dodatno objasnio svoje namjere.

Usman za sada nema ugovorenu iduću obranu titule, no čini se da UFC gleda prema njegovoj borbi protiv Masvidala, posebno ako se ugovori međusobna borba Edwardsa i Woodleya, koja bi svakako trebala dati izazivača nakon toga. No, ako se GSP odluči vratiti, za što su realno svakim danom sve manje šanse, velika je vjerojatno da će mu UFC dati priliku napasti titulu koju je rekordno vrijeme držao i rekordni broj puta obranio.

Linker
08. svibanj 2024 16:30