UFC

Kasni dodatak na UFC 258 priredbu: Bobby Green protiv jedinstvene MMA ikone

Bobby Green
 screenshot/YouTube
Manje od dva tjedna prije datuma održavanja, UFC 258 program pojačan je s dva poznata imena

UFC priredba koju će 13. veljače predvoditi okršaj za UFC titulu velter kategorije dobila je na svoj program još jednu zanimljivu borbu, duel dva poznata imena od kojih je jedan prava MMA ikona. Međusobnu borbu odradit će Bobby Green i Jim Miller.

Iza 34-godišnjeg Greena (27-11-1, 8-6-1 UFC) je jako dobra 2020. godina, odnosno njena druga polovica u kojoj je nastupio čak četiri puta. Niz od tri pobjede ipak je prekinuo porazom koji je posljednjeg dana listopada doživio od Thiaga Moisesa. Uvijek zanimljivi i izdržljivi "King" poznat je po svojoj velikoj srčanosti, izdržljivosti i hrabrosti. Unatoč dobrom nizu koji je imao iza sebe, ipak se nije uspio vratiti u Top 10 lake kategorije, kojeg je bio član nedugo nakon dolaska iz Strikeforcea, kad je svoju UFC karijeru započeo nizom od četiri pobjede. No, podsjetio je na svoje kvalitete, kao i na činjenicu da su mu borbe gotovo uvijek uzbudljive i sadržajne.

Jim Miller (32-15, 21-14 1NC UFC) također je u 2020. uspio zadržati kontinuitet nastupa te je u Octagon ulazio tri puta. Došao je tako do brojke od 36 nastupa u UFC-u, čime i dalje s Donaldom Cerroneom dijeli prvo mjestu u toj kategoriji, a sad bi ponovno trebao na neko vrijeme sam preuzeti taj rekord. Ono što kod ove ikone, poznate po nekim nezaboravnim borbama, i dalje imponira je činjenica da nikad nije imao problema s nedozvoljenim sredstvima niti je ikad "pao vagu". Karijeru je prije par godina nastavio unatoč tome što boluje od Lajmske borelioze te je upisao poneke impresivne pobjede. Također je jedini borac koji je nastupio na tri UFC-ove "milestone" priredbe, UFC 100, UFC 200 i UFC 205 (prva u New Yorku), a na svima je upisao pobjedu.

Iako ova borba nije bitna po pitanju poretka ili stanja na ljestvici kategorije, ovo je uparivanje koje će pozdraviti svaki pasionirani dugogodišnji MMA fan. Ne događa se često situacija da u međusobnoj borbi imamo dvojac koji zajedno ima preko 50 borbi u Octagonu, a još uvijek nije ni blizu da tamo kaže svoje posljednje.

Linker
23. travanj 2024 12:44