UFC

Samouvjereni Chimaev: ‘Nisam gledao niti jednu Edwardsovu borbu, nije mi potrebno‘

Khamzat Chimaev
 screenshot/YouTube
Khamzat Chimaev nalazi se usred priprema za veliku borbu protiv Leona Edwardsa

Nakon neuspjeha UFC-ovog plana da 2020. godinu zatvore borbom Khamzata Chimaeva i Leona Edwardsa, ovaj čečensko-engleski dvoboj ipak će se dogoditi 13. ožujka, kao glavna borba Fight Nighta 187. Chimaev je u potpunosti prebolio COVID-19, a one prvobitne posljedice, zbog kojih je bio prisiljen otkazati borbu planiranu za prosinac, sad su također iza njega. Nalazi se usred priprema za borbu kojom namjerava dokazati kako je "hype" nastao oko njega itekako opravdan.

"Ponovno sam na sto posto, pluća su mi dobro. Snaga i kondicija su tamo gdje trebaju biti. Naporno radimo na kondiciji, zapravo svaki dan je težak, no ja sam tako uvijek radio. Iako, nikad do sada nisam trenirao za borbu na pet rundi. Sad zbog toga imam duže treninge", rekao je Chimaev za Frontkick online, koji ga je posjetio u AllStars dvorani.

Za borbu protiv Edwardsa se već pripremao pa bi se dalo pretpostaviti da je Engleza dobro proučio. No, on kaže kako je zapravo suprotno, odnosno da se ne zamara njime.

"Nikad ga nisam gledao kako se bori, vidio sam tek inserte borbe u kojoj ga je Usman prebio. Neku snimku na YouTubeu, samo to. Ako ga je Usman pobijedio na taj način, ja ću ga demolirati. On nema moć nokauta niti ništa posebno u sebi. Dominirat ću protiv njega, ali i protiv Usmana i to uskoro", najavio je, dodavši kako mu motivacije ne nedostaje:

"Želim ga razbiti. Ma brate, želim ga uništiti, skinuti mu glavu s ramena. I tako prikupiti apsolutno sve glave. Trenutno ih imam devet, uskoro stiže deseta, a onda ću nastaviti raditi svoju kolekciju."

Mnogi smatraju kako je Chimaev nezasluženo dobio priliku nakon samo jedne borbe u velteru napasti trećeg borca ljestvice. Priliku razuvjeriti ih imat će za nešto više od mjesec dana.

Ispod teksta možete pogledati što su kamere gore spomenutog medija snimile u dvorani.

Linker
20. travanj 2024 08:47