UFC

Katastrofa: UFC veteran pao na doping testu i zaradio 2 godine suspenzije!

David Branch
 Screenshot (YouTube)
Dvije godine suspenzije zaradio je UFC-ov srednjaš David Branch nakon što je pao na doping testu. Ovo je danas već drugi veliki doping pad UFC boraca s obzirom da je ranije objavljeno da je Brazilka Sarah Frota također uhvaćena "s prstima u pekmezu".

37-godišnji veteran, a ujedno i bivši WSOF prvak, će morati izbivati sve do 2021. godine radi pada na doping testu na uzorku urina koji je prikupljen još 24. svibnja ove godine. Radilo se o testiranju izvan natjecanja, a Branch je pao na nedozvoljeni "Ipamorelin". Radi se o supstanci koja spada među peptidne hormone, a USADA tvrdi da upotreba može biti vrlo opasna.

"Ipamorelin je potentni segregator hormona rasta koji stimulira mozak da proizvodi ljudski hormon rasta i koristi se kao sredstvo za poboljšavanje performansi sportaša. Upotreba ovakvih peptita predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje, a oni nisu odobreni za ljudsku upotrebu i nisu na listi dozvoljenih stupstasnci", stoji u priopćenju USADA-e koje je poslano medijima.

U posljednje vrijeme je nekoliko poznatih američkih sportaša iz drugih sportova palo na ovu nedozvoljenu susptancu. U kolovozu se to dogodilo NBA igraču Wilsonu Chandleru, a ranije je suspendiran i njegov kolega Jodie Meeks.

Suspenzija za Brancha traje retroaktivno od trenutka kada je utvrđeno da je bio pozitivan, a to je bilo 26. srpnja. Veteran se može vratiti u akciju istog datuma samo 2021. godine. Tada će imati gotovo 40 godina.

Od kada se vratio u UFC prije nekoliko godina, Branch je ubilježio 2 pobjede i 3 poraza. U posljednja dva nastupa je poražen od Jareda Cannoniera i Jacka Hermanssona.

Linker
06. svibanj 2024 23:37