UFC

‘Kauboj‘ otkrio koliko dugo je razmišljao o povlačenju: ‘Htio sam se umiroviti još prije meča s Conorom‘

Donald Cerrone sa sinom

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Donald Cerrone nekoliko posljednjih mečeva odradio je bez pravog žara i uživanja u onome što radi

Dva umirovljenja vidjeli smo proteklog vikenda na UFC 276 priredbi. Jessica Eye povukla se nakon poraza od Maycee Barber, ali puno zvučnije povlačenje bilo je ono Donalda Cerronea.

‘‘Kauboj‘‘ je jedan od najdugovječnijih članova UFC-a, a uz njegovo ime vežu se brojna velika ostvarenja u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Nakon sedam mečeva bez pobjede (6 poraza i ‘no contest‘), jasno je kako je došlo vrijeme za okončati karijeru, a 39-godišnji Cerrone ne bježi od toga.

Posljednju pobjedu upisao je još u petom mjesecu 2019. godine, jednoglasom odlukom savladavši Ala Iaquintu. Uslijedili su porazi od Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea, a početkom prvog mjeseca 2020. godine, Cerrone je počašćen ‘‘money fightom‘‘ protiv Conora McGregora.

Jedan milijun prodanih PPV-ova i zasigurno dobar honorar, pozitivne su stvari koje Cerrone može izvući iz tog meča. Sve ostalo nije se dobro odvilo, jer Conor ga je završio tehničkim nokautom nakon samo 40 sekundi borbe. Odradio je ‘‘Kauboj‘‘ još četiri meča nakon toga, ali na konferenciji za medije proteklog vikenda otkrio je kako se planirao još tada umiroviti.

‘‘Još prije meča s Conorom, znao sam da se bliži kraj. Onda nakon meča protiv McGregora, pristao sam na novi meč i jednostavno sam nastavio. Nisam uživao u svemu tome, nisam više osjećao ljubav ka sportu. Znao sam da se bliži trenutak za povlačenje, samo sam morao odabrati onaj pravi. Nazvao sam svog agenta, rekao sam mu da mi ugovori meč i znao sam da će ovo biti posljednji. ‘‘, rekao je Cerrone, a zatim je pojasnio što ga je još održavalo u sportu.

‘‘Moja supruga bavila se nogometom na koledžu, a često mi je govorila koliko bi voljela da može odigrati samo još jednu utakmicu, a ja sam imao priliku odraditi barem još jedan meč. Rekla mi je da odradim to te da pritom uživam u tome. Ja sam pokušao uživati, ali radio sam sve to iz krivih razloga. Pokušao sam udovoljiti svima osim sebi. Ali ovo umirovljenje, to je isključivo za mene i jako se dobro osjećam u vezi toga. Otići ću kući, otvoriti hladni Budweiser, eksirat ću ga i reći: ‘Ahhh, dobra karijera Kauboju‘‘‘, objasnio je jako dobro raspoloženi Cerrone.

Cerrone je dodao kako je svojom odlukom iznenadio svoj tim, ali i svoju suprugu. Nitko od njih navodno nije znao da će se povući odmah nakon meča protiv Millera, ali on je doživio veliko olakšanje nakon što je to napravio.

Očito je kako u njemu više nema onog žara koji ga je pratio kroz njegovu dugu karijeru i uistinu nema smisla nastavljati i prodavati ugled. ‘‘Kauboj‘‘ može mirno uživati u mirovini, jer dao je svoj maksimum u ovom sportu.

Linker
26. travanj 2024 22:13