UFC

Jednoj velikoj karijeri došao je kraj: ‘Kauboj‘ Cerrone sinoć je ‘odjahao‘ u mirovinu

Šešir Donalda Cerronea

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Jedan od najdugovječnijih UFC-ovih boraca odlučio je reći zbogom sportu

Pričao je Donald Cerrone kako planira odraditi još dva meča prije nego se umirovi, kako bi zaokružio brojku na 50 kad su nastupi pod okriljem Zuffe (UFC i WEC) u pitanju.

Meč protiv Jima Millera trebao je biti prvi od dva planirana, ali drugog ipak neće biti. U dvoboju dvojice veterana i budućih članova UFC-ove Kuće slavnih, Jim Miller svojom specijalkom (giljotinom) završio je Donalda Cerronea u drugoj rundi borbe.

Iako je Cerrone jako dobro pogodio high kickom, donekle je izgubio balans nakon te razmjene i Jim Miller ekspresno je zaključao ''giljotinu''.

''Ovu giljotinu mogu izvesti u snu'', rekao je Miller neposredno nakon pobjede, a u razgovoru s Roganom, odao je i počast Donaldu Cerroneu.

Iako je ''Kauboj'' izgubio, dobio je priliku razgovarati s Roganom prije Jima Millera. Rogan i Miller pružili su Cerroneu te čast jer je Donald počeo skidati rukavice i položio ih je na sredinu kaveza. Tim je označen kraj jedne velike karijere, a Donald Cerrone ubrzo je pojasnio razloge svog povlačenja.

''Više jednostavno ne osjećam ljubav prema ovome. Teško mi je ustajati se zbog ovoga. Vrijeme da se povučem. Postat ću filmska zvijezda!'', rekao je Cerrone sa smiješkom na licu, a ubrzo je s dvojicom sinova ''odjahao'' iz UFC-ova ''Octagona''.

Nakon 54 profesionalna nastupa (36-17, 2 NC), od čega je čak 38 pod okriljem UFC-a, Cerrone je odlučio karijeru privesti kraju. Šest poraza u posljednjih sedam nastupa i ''no contest'' protiv Pricea jasan su pokazatelj kako su njegovi najbolji dani iza njega.

Unatoč činjenici da nikad nije došao do pojasa, Donald Cerronea prava je UFC-ova legenda. Samo Jim Miller ima više UFC mečeva od njega (40), a Cerrone je drugi i u poretku ukupnih pobjeda unutar UFC-a (23). I tu je Jim Miller jedini ispred njega u poretku (24). Šesnaest puta Cerrone je slavio prekidom unutar UFC-a, a na toj ljestvici dijelo drugo mjesto s Millerom. Prvi je Charles Oliveira s 19 pobjeda prekidom. Oliveira i Cerrone predvode ljestvicu kad su osvajači bonusa u pitanju, a obojica su 18 puta nagrađivani bonusom.

Eddie Alvarez, Benson Henderson, Charles Oliveira, Edson Barboza, samo neka su od zvučnih imena koje je Cerrone uspio pobijediti tijekom svoje bogate karijere. 39-godišnji ''Kauboj'' sada se može okrenuti drugim stvarima, a nadamo se kako će biti barem upola uspješan kao što je bio u ovom sportu.

Linker
26. travanj 2024 13:45