UFC

Kelvin Gastelum otrkio zašto je odlučio ići u velter: ‘Nisam bio discipliniran, ovu odluku sam donio sam‘

 Kelvin Gastelum 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Gastelum je uvijek bio na glasu kao borac koji nije toliko discipliniran oko prehrane, a bila bi šteta da zbog toga ne ostvari svoj puni potencijal

Iako ima tek 32 godine, iza Kelvina Gasteluma je dosta mečeva, ratova i borbi protiv najboljih. Noćas će imati svoj drugi meč u ovoj godini, a konačno se odlučio spustiti u velter kategoriju gdje će mu dobrodošlicu poželjeti Sean Brady.

Gastelum je i ranije nastupao u velteru, no ipak se odlučio za srednju gdje ga je solidno krenulo, a kasnije je ipak došlo do krize rezultata. To ga je prisililo na ovaj potez, a jučer je rekao da ovim potezom želi maksimizirati svoj potencijal i pokušati postati UFC-ovim prvakom.

‘‘Jednostavno sam se zapitao koliko posvećen želim biti ovom sportu. Došao sam do nekih teških pitanja i teških istina koje mi se nisu svidjele. Pitao sam sam sebe oko svoje posvećenosti, a dio koji je nedostajao je bila prehrana‘‘, započeo je Gastelum u intervjuu za MMA Junkie.

‘‘Prošao sam kroz nekoliko godina kada sam se stalno ozljeđivao i kada su mi borbe propadale. Izgubio sam puno godina zbog ozljeda, operacije koljena i frakture nosa. Ovaj prozor će se jednoga dana zauvijek zatvoriti, a ne želim imati nikakvih žaljenja kada taj dan dođe. Spuštanje u velter je odluka koju sam donio sam, moram biti posvećen. Želim postati prvak svijeta u ovom sportu‘‘, dodao je.

Gastelum je uvijek bio na glasu kao borac koji nije toliko discipliniran oko prehrane, a bila bi šteta da zbog toga ne ostvari svoj puni potencijal. U srednjoj kategoriji je Adesanyi pružio jedan od najtežih mečeva, iako se mora priznati kako po svemu ipak pripada velter kategoriji.

Linker
02. svibanj 2024 09:57